Královská cesta - unikátní web o pražských památkách
FOTO: www.kralovskacesta.cz

Královská cesta - unikátní web o pražských památkách

21. 5. 2016

Milovníci Prahy a jejích památek určitě osloví unikátní web www.kralovskacesta.cz, který detailně představuje historické objekty po celé trase královské cesty od Náměstí republiky po Pražský hrad.

Stránky obsahují doposud nejbohatší publikaci o Královské cestě s velkým množstvím fotodokumentace a doplňujících informací, vše zpracované systémem Digart ve více vrstvách. Umožňuje jak základní seznámení, tak i podrobné studium či vyhledání indexových pojmů. Pro milovníky výtvarného umění a historie Prahy je určena podrobná prohlídka Královské cesty, která seznámí s více než tisíc pěti sty fotografiemi. Mapa je rozdělena do šesti lokalit. Zde si můžeme zvolit prohlídku vybraných objektů, například lze kliknout na každou sochu na Karlově mostě a přečíst si o její historii, či pozorovat krásy Prahy z pohledových bodů, včetně rozhledů z věží.

Bohatý obrazový, textový a indexový materiál je určen zejména turistickým průvodcům a zájemcům o tuto profesi, nadšeni z něj budou všichni milovníci Prahy a její historie.

Doporučujeme projít si tento pěkný portál, který najdete zde.

 

historie Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Bohužel mi to na stránkách píše, že je potřeba zásuvný modul...? Nevím o co jde?
Květoslava HOUDKOVÁ
Portál jsem si také našla, Královskou cestu jsem si v mladším věku prošla, památné stavby a prostory shlédla. A dobře jsem udělala! - současné zdravotní problémy již neumožní znovu trasu projít, vysoké vstupné nemohu akceptovat - tak aspoň oživení krásných vzpomínek.
Zdenka Jírová
Dobrý typ.
Eva Balúchová
Nemůžu napsat nic jiného než Jana.Perfektní stránky!
Jana Šenbergerová
Perfektní stránky. To si uložím. Dík!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...