Fotoreportáž: Klenot mezi klenoty
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Klenot mezi klenoty

21. 5. 2016

Vážení přátelé, v mojí fotoreportáži si vás dovoluji aktuálně pozvat do Prahy na vystavené korunovační klenoty.  Ale spěchejte, není již mnoho času, jen do 29.5. 2016. Bude to pozvání i pro ty, kteří již nyní vědí, že se do Prahy nedostanou. Prostě se projděte, prosím, se mnou, při prohlížení fotografií. Pro mimopražské popíši cestu ke klenotům, abyste nemuseli hledat a tápat jako já. Ale hlavní info si prosím přečtěte u fotografií.

Vystoupíte na metru Malostranská a hned za jezdícími schody vyjdete východem doprava – projdete zahradou u metra a budete pokračovat takových 100 m. Tam doleva, na Klárově začínají Staré zámecké schody. Vše máte na mapičce! A stále nahoru - 121 schodů a délka asi 200 m, až k východní bráně Pražského hradu. Ale vy půjdete do levé brány, která vede do jižních zahrad Pražského hradu, do zahrady Na Valech. Jedná se o nejkratší spojnici Pražského hradu se stanicí pražského metra Malostranská, která je hojně využívána zejména turisty.

Hlavně si neplánujte na vystavené korunovační klenoty dopoledne, to je fronta na 3 hodiny. Odpoledne již jen taková pouhá hodinka..a při kochání se naší zlatou Prahou čekání docela uběhne. Fotoaparáty s sebou!

Je to nádherná procházka a zážitek. Korunovační klenoty jsou klenoty a Praha je klenot mezi klenoty. Přeji vám krásný zážitek! A hlavně si obujte pohodlné botky, samochodky!

 

 

 

cestování fotografování Praha Pražský hrad
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Vando, díky Ti za milé přiblížení korunovačních klenot přímo u vás v Praze. Jako vždy jsi nám.důkladně přiblížila vše včetně cesty,co se korunovačních klenot týká.Jsem nadšena,máš krásné fotky.Neuvažovala jsem zda jsou klenoty orginál,či napodobenina.Těším se na další reportáž z tvých cest ,poslední z Itálie.5*
Alena Tollarová
Já tedy nevím a docela by mě zajímalo, jestli by někdo ze čtenářů při porovnání originál poznal. Já jsem kdysi korunu viděla, ale bylo jasně řečeno, že je to replika. I tak to byl úchvaný pohled. Při reportáži v televizi uváděli, že na dívání se a focení máte asi 5 minut, takže jo, fotit se určitě smí.
VANDA Blaškovič
Krásné nedělní ráno, děvčata a chlapci! Před vstupem do Vladislavského sálu probíhaly kontroly jako na letišti. Fotografování bylo normálně povoleno. Nyní platí i zrušení zákazu fotografování na hradech i zámcích, jistě s výjimkami. Uveřejňování fotografií je totiž dobrá propagace...)) Je publikováno, že vystavená koruna je originál. Když jsem se zeptala přímo u "zdroje", bylo mi řečeno, že by měla být originál....ale žádné těžkooděnce jsem nikde neviděla, že by se tak vzácný klenot nechal bez dozoru? Možná byli schovaní za tou modrou stěnou.......tak jak to vlastně je? Originál? Neví někdo?
Jitka Chodorová
Omlouvám se, samozřejmě pohodlné botky, samochodky.
Jitka Chodorová
Díky Vando za pozvánku,ale mně už dnes nepomůžou ani pohodlné fotky, ale jsem ráda, že jsem korunovační klenoty už viděla, jen se taky divím, že jsi mohla fotit.Ale pozvánka je velmi lákavá.
Zdenka Jírová
Milá pozvánka, ale už ne pro mne. Viděla jsem korunovační klenoty 2x při minulých výstavách. Jen se divím, že jsi mohla fotografovat, při takto střežených exponátech to bývá zakázané. Viděla jsem korunovační klenoty v Tauru v Londýně a tam nás prohlíželi velmi důkladně a o focení se nám mohlo jen zdát.
Libor Farský
Nádhera. Díky, Vandi. *****
Jana Šenbergerová
Pěkná pozvánka pro ty, kteří stíhají a hezké fotky pro všechny. Korunovační klenoty jsem před lety viděla v celé jejich kráse, ale tehdy jsem byla zklamaná nepravidelností kamenů. Dnes naopak oceňuji, že je broušením "neočesali", a tak zachovali krásnou modrou barvu safírů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...