Je to o lidech
FOTO: autorka

Je to o lidech

14. 6. 2016

Nemám ráda organizované autobusové výlety, už jen proto, že sotva jsme za humnama, lidi si vybalí snídani, různorodou svačinu, někdo i slivovici, a ty pachy se míchají v autobuse. Chápu, že někdo nemůže brzo ráno snídat, tak snídá později. Dále na zastávkách všichni se vyřítí na benzinku na toalety, fronta až někam.

Byla jsem na posledním autobusovém zájezdě v Terezíně. Přiběhla jsem na poslední chvíli, pozdravila jsem dvakrát a řekla jsem, že jedu za paní Majku. Ale za mnou ještě dalších 5 lidí. Rozhlížela jsem se, kam si sednu, nejraději k oknu, abych mohla svoje postřehy vyfotografovat. Tak jedna jediná dvojka byla u prostředního vchodu, kde byl bar, který se ten den nepoužíval, a hned dole bylo chemické WC, kde nám bylo řečeno Používat jen v krajním případě. Vzadu byla po jednom asi 2 volná místa, jedno naproti mne přes uličku.

Přišli zřejmě manželé s dcerou asi 16 - 17 let. Manžel zůstal vpředu a ty dvě se rozhlížely, kam si sednou. Tak jsem jak blbka jim nabídla své místo s tím, že určitě chtějí sedět. Obě přikývly, ale poděkování jsem asi neslyšela, i když jsem všímavá. Já si přesedla přes uličku k jedné silnější slečně od nás z ulice. Takže jsem se nejenom mačkala a padala do uličky, ale nemohla ani fotit. Cestu 3,5 hodinovou jsem tam přežila. Všude jsem si chodila sama, nechtěla jsem být na někoho vázaná, až do Malé pevnosti byl společný vstup.

Po skončení prohlídky jsem byla mezi prvními v autobuse a říkala jsem si, že si sednu na své původní místo s omluvou, že si chci udělat pár snímků. Ale ouha, zrovna u okna dole měla matka dcery tašku. Tak jsem si sedla opět na své místo, neboť by mi to strach nedovolil si tam sednout. Co kdyby se jim z tašky něco ztratilo? Jsem předvídající. Po nástupu všech se autobus rozjel a já vstala a šla fotit ke dveřím, mezi toaletou a barem, ale jak? Tak jsem si polovinou těla a rukou přilehla na bar, nohu jsem dala na kliku dveří do WC. Úžasná poloha a ještě úžasnější pohled na mne.

Myslíte, že ty dvě nány to napadlo a řekly by Nafoťte si, co chcete, a udělaly by mi místo? Ani náhodou, tak jsem tam balancovala jak koza na ledě a machrovala s foťákem jako nějaká profesionálka, ale spíš jak nějaká střelená, abych mohla dát fotky na íčko. Hodně fotek bylo rozmazaných způsobeno  nepříjemnými okolnostmi a drncáním autobusu.. Ale některé jsem dala na foto Dne. Tak jsem fotila levou stranu přes tu baculatou slečnu, co vedle mne seděla, moc jsem toho nenafotila, i když jsem ji požádala, zdali jí to nevadí, že jí šermuji před nosem fotoaparátem. Ani náhodou, nevadilo, při čemž zbytek cesty prochrněla jak medvědice. Nerada se někoho o něco doprošuji.

Tak si říkám, jestli já nejsem blbka, za dobrotu na žebrotu, znáte to staré přísloví... Vždycky si říkám po nějakém takovém poučení budu jiná, budu se chovat jak parchant tak, jak se lidi  chovají ke mně, ale opět zklamu sama sebe a nedokážu to. No, není lepší být vypočítavým vyčůránkem, myslet na svoje pohodlí a na své já! Všude být první za všech okoností a neohlížet se na druhé? Těm se žije určitě líp.  Jaký máte na to názor, lidičky?

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(2.5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Aleno,jak tě chápu.Já taky když jedu na výlet nebo jdu na výšlap a vidím něco zajímavého,už v duchu píši článek na íčko a fotím.Ale pak přijdu dom,stáhnu fotky a popřemýšlím co bych napsala.A sebekriticky přiznám,že na vydání to není.A musíš uznat,že "useknutý" Říp,sloup uprostřed fotky,informační tabule,svodidla...to není zas tak zajímavé.Chápu,že za jízdy lepší fotky vzniknout nemohly.Proto neber osobně kritiku ostatních.Opravdu to není proto,že existují pivní čtvrtky(sice tam nechodím,ale kdybych mohla tak jdu),Doksy,Loučná....Tam jsme tě opravdu čekali a osobní setkání je úplně něco jiného,škoda,měla jsi to kousek.Prostě tentokrát se to nepovedlo a nemá s tím nic společného tvůj vzhled,ani chování a tvá povaha.
Radovan Cakl
Alenko, článek jsi napsala o sobě a o svém přístupu k lidem, se kterými jsi jela na zájezd. Na závěr ses zeptala „Jaký na to máte názor, lidičky?“ Lidičky Ti svůj názor napsali, tak nechápu, proč se tu rozvinula takováto nechutná diskuse. Musela jsi počítat s tím, že ne všichni budou s Tebou souhlasit, a plácat Tě po rameni. Vůbec pak už nechápu, proč do diskuse někdo míchá „pivní čtvrtky“, Říp, Doksy a Loučnou. To jsou společné akce íčkařů a jsou na nich vítáni všichni, kteří se dovedou bavit s ostatními bez povyšování a ignorance. V té Loučné jsme Tě například všichni očekávali a chtěli se s Tebou osobně poznat. Už proto, že ses o té možnosti na chatu zmínila a neměla jsi to daleko. Ještě mi dovol soukromou poznámku. Proti Tvé osobě nemám nic, takže nehodnotím Tebe, ale článek. Jitka Ch. tu píše, že někdo napíše nějakou blbost a spřízněný dav jásá. Že se u tohoto článku hodnotí podle jména a ne podle kvality článku je jisté. Nemyslím si ale, že jsou to Lidmila N., Jitka C., Karel B., Jan K., Ilona K., Elena V., Anna Č., Zuzana P. a další. Nejsem tak nekompromisně kritický, jako Jitka Ch., ale když pominou vášně u této diskuse, možná sama uznáš, že tento článek je po stránce obsahové i stylistické nejslabší, který jsi tu zveřejnila. Ale to není důvod přestat se psaním na tomto portálu. Držím Ti palce.
Vladka Steinová
Alenko, nevzdávejte svou činnost na portálu,i přes nesnáze, pište dále.Za slušnost a upřímnost se dnes. bohužel, platí velká daň. Je zde však dost těch, kterým byste určitě chyběla.Já patřím mezi ně. Vladka
Alena Várošová
Když jsem se před rokem a pár měsíci přihlašovala na portál,neměla jsem tušení jak to tu chodí..Předpoládala jsem,že tento portál je opravdu pro všechny seniory bez rozdílu věku,vzdělání,,zájmů a koníčků,bez rozdílu jak člověk vypadá,pokud se chová slušeně a nebojí se napsat a říct na rovinu co se mu nelíbí.Poznala jsem to hned ze začátku po měsíci,že mě tu nikdo nepřijme,podle diskuzí v soutěži o modelkách. Co k tomu dodat?.Asi nic,vy chápaví se domyslete a vy ostatní žijte v naději,tak jako já když jsem se domýšlela,že existuje lidskost,úcta k určitým lidem,trochu tolerance a spravedlnosti.Chtěla jsem tak mnoho?.Snažila jsem se celý rok být trochu užitečná a být platnou členkou i60,ale zmýlila jsem se.Nechci to nějak rozebírat,děkuji všem co mě tu poznali,že fakt nejsem namyšlená,ani prevít ,ale je to tak, jak píše Vanda,prostě nepatřím sem.Ano jsou tu dobří lidé a já vím, kteří to jsou a oni také,kteří mne berou takovou jaká jsem.Ale je tu taky mnoho žen,kteří jak slyší moje jméno mají osypky.Tak jak jsem se přesvědčila v mém článku Je to jenom o lidech,tak je to i tady na íčku.Nechci a nehodlám stále na sebe upozorňovat a prosit se redakce,aby mě něco zveřejnila.Nejsem tu vítána.Zajímavé je,že někteří mají článek za dva,tři, čtyři dny na portálu.Já čekám týden,dva,někdy i déle na zveřejnění článku,básně..Někdy se stává,že i klidnému a pohodovému člověku kalich přeteče a ten právě v tuto chvíli přetekl.Pane Jiří nas... neumím být a snažím se své city,,emoce ovládat.,takže cestující nepocítili žádnou nabubřenost,ba naopak...Beru vše s úsměvem a svým humorem se snažím lidi zabavit.. Vando a Jarmilko,Zuzko děkuji moc zrovna Vy patříte mezi ženy,kterých si nesmírně vážím a ještě mě tu některé chybí.nechci všechny jmenovat.Hezký večer všem.
Zuzana Pivcová
Nechci psát jako potrefená husa, ale říkám teď něco za sebe. Myslím, že třeba já jsem Vám, Aleno, od samého začátku vůbec nikdy nic nevytkla, naopak. Čili bych neměla být zařazena do jednotného hodnocení Bratrstva kočičí pracky aneb Členstva pivních čtvrtků a srazů i60. Svou připomínku jsem adresovala jednorázově Vašemu článku, tedy té události, v něm vylíčené. To vůbec neznamená, že další Váš článek pro mě nebude na jednoznačnou pochvalu, protože jsem Vás direktivně vyloučila z okruhu lidí, kterým přeji. To tedy ani náhodou a závist nebo naopak nějaké pochlebování a pochvaly výlučně tzv. kamarádkám je mi silně proti mysli. A ať si každý mluví za sebe, to bude úplně nejlepší.
Jarmila Komberec Jakubcová
Alenko, i já jsem byla překvapena, že jste se nedostala doposud na přehlídkové molu, protože jako to vidí Vanda to vidím i já. Ano jste moc hezká, příjemná a inteligentní žena.A to co napsala Vanda s tím se plně ztotožňuji.Ona umí velmi dobře vystihnout situaci.Přeji hezký den.
VANDA Blaškovič
Aleno, podívej se, něco Ti napíši. Ty jsi ve svém věku vyjimečně krásná žena . Jsi i přímá žena. Nebojíš se napsat, co si myslíš. Neumíš nikomu podlézat ani pochlebovat. Nejsi členkou Pivních čtvrtků a ani jsi ještě nikdy nebrázdila zde na íčku mola místních přehlídek. Nezúčastnila jsi se Řípu, Doks ani Loučné. V celorepublikové soutěži Eurobabička jsi stála na bedně. Prostě, nejsi členkou davu. Nepatříš zde do skupiny lidí, kteří na základě „kamarádství“ jdou i proti lidem, kteří k nim nějak “nepatří“. Nedáš se ovlivnit. Bude Ti bude stačit tento výčet? Snad ano...
Jiří Libánský
Zřejmě jste musela být pořádně na..... a zřejmě to pocítili všichni účastníci zájezdu. Nevím jestli jim Vaše účast přidala na pohodě. Asi ne.
Alena Várošová
Ivano ne,nemám ráda lichotky,ani si na ně nepotrpím,když nejsou myšleny upřímně.Ten ,kdo mne zná může soudit.Tak jak mě tady každý hodnotí,tak ten parchant jsem asi já, Dobře,díky vám všem za komentáře, a až někdy přijedete k nám na Moravu,tak se můžete v ulici,či městečku zeptat na mou osobu i u nás v outletu zákaznic a neuslyšíte žádné negativa.Na to dám svou hlavu..Saše a Jitce děkuji,jsem taková jak jsem to popsala a z toho neslevím.Někdy je fakt dobře být zalezlý v tom svém brlohu,tak se budu o to snažit,určitě mě nikdo postrádat nebude.
ivana kosťunová
Tak přesně takhle vznikají různé ty třenice a hádky na tomto portále. Každý kdo nějakým způsobem zveřejňuje svou tvorbu, nese svou kůži na trh a musí být připraven, že lidé jsou různí a tedy i názory na jeho výtvor budou různé. Já velmi pochybuji, že by pan Boháček, Korejs, paní Nejedlá, Fialová a ostatní , chtěli nějakým způsobem poškodit konkrétně vaši osobu. Prostě projevili svůj názor a buďme za to rádi. Nebo dáváte přednost jenom nekonfliktnímu chválení čehokoliv ? Paní Brzobohaá, není důvod takhle to hrotit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...