Cesta do Neratovic
FOTO: Spolana Neratovice. Autor: I, Krokodyl pro commons.wikimedia.org

Cesta do Neratovic

26. 6. 2016

Opět jsem se služebně musel vypravit do Spolany Neratovice. Chemička ale musela nedávno zbankrotovat! Autobusové spojení bylo změněno a kvůli krachu továrny zrušeno.

Netušil jsem to, a tak jsem tam vyjel jako vloni. Na autobusovém nádraží Holešovice mě uvítala travou zarostlá stanice, s košovými odpadky v té trávě. Sešlá tabule s jízdním řádem měla nápis – linka zrušena, volejte Ropid a jeho číslo. Sdělili mi, že autobus pojede za 45 minut ze stanice metra Ládví. Dalo se k němu dojet tramvají. Opravdu jel, byl poloprázdný, cestující byly penzistky se dvěma francouzskými holemi a školní děti.

V moderních Neratovicích, v dopoledních hodinách teď posedávají na lavičkách nezaměstnaní pracující. Dříve je velmi dobře živila kvetoucí Spolana. Dětí po městě pobíhá ale dost…, asi jsou tu večery dlouhé?

K chemičce se muselo dojít pěšky. Nesmí se u ní kouřit, ba ani 50 metrů před III. vrátnicí! Vrátná by dostala hodinovou výpověď!

Vyřídil jsem vše před vrátnicí a auto mě odvezlo do neratovického centra. Odtud jezdí autobus do Prahy, často a bezproblémově.

Autobusák byl hovorný, vesničan. Nabídl mi jízdenku i se vstupenkou do metra. Penzisté ji mají stejně zadarmo. Naříkal na obecní úřad, naúčtovali mu poplatek za psa, kterého chová jenom na dvorku! Hořekoval na svou nízkou mzdu; aby dosáhl aspoň platu pražské uklízečky, musí jezdit přesčasy, o sobotách a nedělích. On je však při šoférování jednou nohou v kriminále, druhou v hrobě! Uklízečka nanejvýš zlomí koště.

Tak jsem viděl a slyšel, že i jinde je chleba o dvou kůrkách.

 

                           

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(3.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Odpověď paní starostky je zprávou pro mne. Kdo nezná Neratovice a okolí, byla by mu k ničemu - to je vše.
Alena Tollarová
Já doufám, že se paní starostka bavila stejně jako já. Pro pána Jána, vždyť je to nadsázka a legrace! Nebo ne? Moje nejmilejší sestřenice a bratranci a další tam žijící moji příbuzní, jak je znám, by se určitě nerozčilovali a ještě přidali něco nádavkem!
Jarmila Komberec Jakubcová
V každém městě jsou určité nedostatky a vedení obce či města si je toho vědomo. |Vždy se dá něco zlepšit či zdokonalit. |Zajímala by mně reakce paní starostky k článku o Neratovicích. prosím tey paní \květu Houdkovou zda je ochotna nás věechny informovat jaká byla odpověď vrcholné zastupitelky města neratovic a jak bude případně potrestán pan Nekvasil za svůj příspěvek na portál i60. Chystám článek o kLATOVECH - mém rodném městě a už se bojím když něco náhodou zkritizuji, kdo mně udá že jsem zhanobila jeho městol y
Helena Votíková
Taky jsem svoje rodné město moc nechválila. Já si ale myslím, že Spolana funguje dál, možná ne v takovém rozsahu. A spojení bylo jen přesunuto na Ládví.
ivana kosťunová
Jsem z toho taky rozpačitá, napsala jsem článek o České Lípě a teď zvažuji, jestli bych ho neměla paní starostce zaslat ke schválení. Než to za mě udělá někdo jiný.
Jarmila Komberec Jakubcová
samé skvělé zprávy - chudák paní starostka co tak asi mohla dělat. jE TO ZŘEJMĚ VELMI SLUŠNÁ ŽENA.
Květoslava HOUDKOVÁ
Když se kritika Neratovic mohla rozletět po celé ČR a vyjadřovat se lidé, kteří ani nevědí, kde město je, tak má právo si článek přečíst i vrcholná představitelka města. Paní starostka mi svou věcnou a moudrou odpověď již poslala, velmi si jí vážím, ale dále polemizovat už nebudu.
Elena Valeriánová
Dala jsem tomuto článku dvě * a to po druhém přečtení. Pro mě je jeho začátek trochu zmateční (služebně do zavřené fabriky) a dál, autor laskavě promine ten výraz, tak nějak jalový.
Květoslava HOUDKOVÁ
Autorovi článku i těm, kterým se článek líbí sděluji, že si to přečetla přímo p. starostka města Neratovice. (Je nepochopitelné, že s článkem souhlasí i ti, kteří ani nevědí, kde Neratovice leží a město neznají.)
Eva Balúchová
Mě se popis vaší služební cesty i fotka líbí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%