Letos můj první...
FOTO: autorka

Letos můj první...

8. 6. 2016

Bolí mě nohy, bojím se klíšťat, bojím se hadů, bojím se divočáků, bojím se dost všeho. Ale jak se po ulici roznese, že rostou, na všechno zapomenu. Vezmu tašku, nožík, mobil a už vyrážím do lesa.

Cesta mně trvá asi 3 minuty a jsem na kraji "Doubků". První úkol je najít si správnou hůl, což v lese není problém. Potom opatrně po cestičce vystoupám na rovinku, jelikož chodit ve stráni už je pro mě problém.

A teď teprve začne relax a radost z hledání. První úlovek, jak je vidět na fotce, nebyl zrovna největší, ale radost udělal. Nezůstalo při jednom, takže dnes bude u nás první letošní praženice.

I když se nezadaří, tak procházka krásným lesem za zpěvu ptactva potěší.

Všem houbařům přeji plné koše a radost z pobytu v lese.

houby
Hodnocení:
(4.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Ahoj, mně začaly růst na zahradě žampiony. Dnes jsem našla jeden veliký, už ho měli v práci slimáci, ale není červivý. Tak ho trochu okrájím a zítra zbaštím. O hříbkách si nechám zdát.
Eva Mužíková
Evčo, ten je krásný.... já také ráda houby hledám, nemusím je sbírat, stačí mi jen ten pohled.....Když jdu se synem, má nakázáno, ke každé houbičce, která stojí za to, mne zavolat, nežli ji sebere---
Eva Balúchová
Jano,vy by jste nám tady měla založit nějakou houbařskou poradnu.Taková opěnka měnlivá mě vůbec nic neříká.
Jana Baloušková
Dnes jsem šla na hřbitov zalít kytky a vidím rozkopané žampiony. Tak jsem prošla místa, kde jsem dříve něco našla. Mám 9 kovářů a dva hříbky, prý lipové, nejsou v žádném atlase, určil mi je profík před dvěma roky, kdy jich na stráni, kde nejsou hroby, bylo za sezónu asi 20. Ještě jsem viděla opěnku měnlivou, ale ta je jen pro sběr ve veliké nouzi. Tak ROSTOU.
Dana Kolářová
Ať přibývají další a další a další…
Zdena Proboštová
Měla jsem muže hajného (ještě je, ale jinde) takže domů nosil houby za všech okolností, znal les a měl svoje místa. Když mě vzal o volnu, abych taky z toho něco měla, tak jsem se mu v lese ztratila. Když už jsem tedy šla, tak obvykle mě musel posadit k hříbkovi s poznámkou - prohledej to tady, když je tu jeden bude jich tady dalších pár. Tak taková jsem houbařka, ale umím je uvařit a sníst. Ale když bouchnul Černobyl, tak i já v lese houby viděla. To bylo !
Radovan Cakl
Evi, fajn úlovek.Takový les mám rád, jen jít, hůlkou přizvednout kopeček listí, co kdyby tam byl? Ale už moc nechodím. Kdybych si zopakoval Doksy, Jíťa mě nezvedne a musela by volat hasiče ;-)))
Jana Mesarčová
jůůůůů, ten je roztomilý :-D Evi, já je sbírat neumím, nevidím je.
Hana Práglová
Miluju hohby i jejich sběr.Do nejbližšího lesa ale máme hodně daleko!!!! Vlakem a následně autobusem nám to do beskydských kopců trvá skoro dvě hodiny!!! Ale jezdíme tam rádi.Pokud se nám podaří přivézt v košíku i nějaké úlovky,jsme spokojeni.80 druhů ale určitě ne!!!
Eva Balúchová
Jirko,však jsem ten článek psala kvůli vám houbařům.Budu čekat na vaše úlovky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...