Jahodový koláč z drobenky
FOTO: autorka

Jahodový koláč z drobenky

15. 6. 2016

A je to tady - v červnu nám začíná jahodové opojení. Já už také pilně sbírám a jahůdky, které nestačím sníst pěkně čerstvé, je radno zpracovat. Co takhle zkusit super rychlý a báječný koláč, po kterém se jen zapráší?

Tenhle recept ke mně přišel přes kamarádku bůh ví odkud. Zabydlel se u nás a já se ráda o tu dobrotu s vámi rozdělím.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, půlka másla, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, jahody (nebo jiné ovoce)

Postup:

Z mouky, cukru a másla si v míse uděláme drobenku. Odebereme 1 hrnek a do zbytku vmícháme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na menší plech s vyšším okrajem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou z hrnečku.

Pečeme necelou půlhodinku na 180 stupňů.

Než se rozkoukáte, zbude vám v kuchyni jenom vůně a špinavé nádobí. To mi můžete věřit.

recepty
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Zrovinka na tento víkend jsem pekla s višněmi - zbývají pouhé tři kousky. Znovu díky!
Jitka Caklová
Tento koláč peču velice často, prakticky celou sezónu, postupně jak dozrává ovoce. Jen drobenku dělám zvlášť, do litého těsta na místo másla dávám olej a někdy pod ovoce, asi z rozmazlenosti, dávám šlehaný tvaroh.
Jana Šenbergerová
Vyzkoušeno s jahodami, jablky, třešněmi a chystám se na višňový. Jsem zvědavá, jak bude chutnat vnoučatům, ta ho ještě nejedla. Ještě jednou díky za rychlou dobrotu.
Alena Vávrová
Tak Ali, dneska se švestkami a tvarohem a super! Opět dík.
Věra Lišková
Děkuji za bezva recept, jsem na návštěvě a vařím pro šest lidí, zatím celkem chválí a tak by mi fiasko ohledně koláče mrzelo. Koláč je rychlý a dobrý, budu si jej pamatovat.
Alena Tollarová
Potěšení na mé straně. A co takhle s meruňkami? Ňam ňam.
Jana Šenbergerová
S jahodami jsme ho stihli jen jednou, a byl zatím nejlepší. Černorybízovoborůvkový chutnal jenom mně. Naposled jsme ho měli s výbornými švestkami. Takové jsem nikdy nejedla a ani neviděla. Takže, Ali, díky! Už ho mám v repertoáru. :-)
Marie Seitlová
V sobotu upečeno, je výborný, chutnal i přátelům a musela jsem dát recept.
Lidmila Nejedlá
MŇAM, bude na neděli.
Alena Tollarová
Děkuji všem, koho recept zaujal, za vaše příspěvky. A mám radost, že jste nebyli zklamáni. Jarmilo - ano, jakékoli ovoce, je to i v receptu. Hrníčkových receptů na koláč mám vyzkoušených několik (třeba s jogurtem je taky výborný), ale tenhle se mi líbí nejvíc, proto jsem ho tu připomněla. Není to nic nového, to bych se vůbec neodvážila tvrdit. Dobrou chuť!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...