Jahodový koláč z drobenky
FOTO: autorka

Jahodový koláč z drobenky

15. 6. 2016

A je to tady - v červnu nám začíná jahodové opojení. Já už také pilně sbírám a jahůdky, které nestačím sníst pěkně čerstvé, je radno zpracovat. Co takhle zkusit super rychlý a báječný koláč, po kterém se jen zapráší?

Tenhle recept ke mně přišel přes kamarádku bůh ví odkud. Zabydlel se u nás a já se ráda o tu dobrotu s vámi rozdělím.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, půlka másla, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, jahody (nebo jiné ovoce)

Postup:

Z mouky, cukru a másla si v míse uděláme drobenku. Odebereme 1 hrnek a do zbytku vmícháme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na menší plech s vyšším okrajem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou z hrnečku.

Pečeme necelou půlhodinku na 180 stupňů.

Než se rozkoukáte, zbude vám v kuchyni jenom vůně a špinavé nádobí. To mi můžete věřit.

recepty
Hodnocení:
(4.9 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Alenko, vypadá úžasně, jen mít ty jahody...
Jana Šenbergerová
Taková dobrota, a já ji objevím až dnes! Jen co se vrátíme ze světa, upeču. jen doufám, že ještě budou jahody. Ty mohu kdykoliv a drobenku taky. Poreferuji, jak chutnal a věřím, že budu chválit. :-)
Alena Vávrová
Tak mám upečeno i ochutnáno, ještě to zabalit a zítra v pořádku dovézt. V nejhorším se to sní lžící :-).
Libuše Křapová
Drobenkový koláč jsem svého času taky dělávala. Taky vždycky ihned zmizel. Letos ale nebude - veškeré ovoce zmrzlo v květu. Jahody nyní sbírám do hrsti a to se o ně ještě přetahuju s kosi a špačkami.
Karel Boháček
Tzv.levný, ještě se může dělat jen z hrubé mouky a ani vajíčko není třeba - podotýkám levný, uvedená verze je samozřejmě lepší. Já místo mléka třeba dávám jogurt.
Alena Vávrová
Moc děkuji, to se mi zrovna hodí. Zítra jedu na návštěvu k vnučkám a jdu koláč upéct, je to vyzkoušené a takové jednoduché recepty mám nejradši. Díky, Ali.
Naděžda Špásová
Vypadá to pěkně. Já mám takhle rychlý recept na bublaninu. Je taky hrnková a moc dobrá. Minulý týden už byla jahodová. Drobenka u nás bohužel nefrčí. Ono je to ale jedno. S jahodama je dobrý všechno. *****
Elena Valeriánová
Taky dělám koláč z drobenky, ale trochu jiný. Tak tento vyzkouším, protože vypadá chutně. Škoda Ali, že mi nemůžeš kousek podat. Jarmilko, myslím, že se Ti určitě povede a budeš pochválena. Napiš.
Jarmila Komberec Jakubcová
Koláč vypadá lákavě, právě jsem dorazila ze samosběru jahod tak jdu udělat koláč. Skvělý nápad. Ještě ž máme íčko, vždy tam najdu něco zajímavého. Moje snacha neuvěří že umím i péci. Protože ho nabídku i mladým. Večer napíši jak se mi to podařilo.
Ladislav Vesecký
No,vipadá moc dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.