Nevím, proč jsem taková?
Ilustrační foto: pixabay.com

Nevím, proč jsem taková?

20. 6. 2016

Já vím, že bych měla být stále veselá, měla bych myslet jen pozitivně, měla bych být akční a odvážná, měla bych žít přítomností a důvěřovat všem lidem... Jenže, každý jsme nějaký. A já jsem, bohužel, už od dětství bojácná, úzkostlivá, nerozhodná a nedůvěřivá.

V dětství strach z otce opilce, v manželství strach z agresivního manžela a strach o děti. Dá se říct, že celý život strach o všechny a o všechno. A k tomu celoživotní boj. Boj proti strachu a stresu. Ovšem boj naprosto zbytečný a marný. Jsem totiž pořád stejná.

V moudrých knihách jsem vyčetla a od přátel vyslechla, že si za to všechno patrně můžu sama.. A asi to tak bude.

Nevím sice jak, ale určitě jsem nějakým způsobem zavinila, že byl můj otec opilec, že byl můj manžel agresivní cholerik, vinu patrně nesu i na smrti dítěte, které mi zemřelo při porodu. Určitě jsem zavinila i to, že nás v Paříži přepadli a následná operace páteře mi nepomohla k návratu do normálního života...

Ano, za všechno si můžu sama. Neměla jsem se totiž vůbec narodit. Pro takové, jako jsem já, je život utrpením.

Možná by stačilo užívat užívat nějaké prášky na hlavu. Pak prý mi bude všechno fuk a bude se mi lépe žít. Poradila mi jedna dobrá kamarádka, která takové prášky užívá.

 

 

deprese sebevědomí
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Novotná
Se vším ,co je tady napsané se dá jen SOUHLASIT ! Íčko mi pomáhá a věřím,že nejen mě.Nevěříte ? vyzkoušejte a uvěříte.Začtěte se do různých článků,přečtěte komentáře a pochopíte.Nasaďte si jiné brýle,nemusí být růžové,jen sundejte ty černé.Na světě je přece krásně.např.Koukněte na článek Eleny:Fotoreportáž
Marie Seitlová
Paní Dano, dnes jste se nám otevřela a vše popsala a nyní udělejte pomyslnou tlustou čáru a už se nekoukejte zpět. Choďte často na ičko, do ulic, bydlíte v krásném městě, do okolí,.... Všude jsou lidé a určitě nějakou spřízněnou duši najdete. Škoda, že jste s námi nejela na sraz do Loučné. Tam by jste poznala osobně spoustu příjemných lidiček.
Jarmila Komberec Jakubcová
Život není vždy co chceme, je to co máme.Nikdo za nás nic neudělá a prášky nic neřeší. Problémy si musíme řešit my sami nebo s pomocí své rodiny a přátel. Tady na íčku máte velkou možnost a hlavně příležitost najít báječné lidi. Proto vlastně tento portál vznikl aby pomáhal navazovat přátelství nejprve virtuálně a později i osobní na různých akcích. Ale je to jen a jen na vás.
Dagmar Bartušková
Paní Danuše, měla byste se už konečně odrazit, a ne se neustále obviňovat. Za Vaším otcem a mužem jste měla dávno měla udělat tlustou čáru, a ne se v tom pořád babrat. To jsou odžité kapitoly! Věřte, že lidí s podobným osudem jako Vy, jsou mraky, ale vstali, oklepali se, a šli dál. Utápíte se v tomto kruhu kolem dokola, soustředite se jen na sebe, a to není dobré. Ale, každý jsme strůjcem svého já. Je to jen na Vás... Hlavně se n e l i t o v a t! Jo, a nemoci?! Těch mají lidé také dost, jen si to mnohdy nechávají pro sebe, a nezatěžují jimi ostatní. Tak hlavu vzhůru a uvidíte, že bude líp! ☺☺☺
Alena Várošová
Paní Danuše žádné prášky na hlavu,přestaňte se stále dokola obviňovat.Za události,které jste popsala na tom nenesete vinnu,je to souhra náhod.Neche si říct buďte statečná,musíte se naučit s tím vším co jste prožila žít.Jsou tu i lidé ,kteří mají možná lehčí a také mnohem těžší problémy..Věřím,že Vám stránky íčka narhradí nějaké prášky na hlavu,to už je to poslední,aby jste se otupila a bylo Vám všechno jedno.Tak hlavu vzhůra a přeji Vám,jen to nejlepší.Hezký den i když u nás prší.I v dešti lze najít kouzelné kapky a vidět svět pozitivně.
Karel Boháček
Paní Hano, proto jsou tu lidi, pomáhejme si. Danuška potřebuje druhého, obětavého a silného , proto jsme tu i my Ičkaři. S nemocnou duší se nikdo neuzdraví sám.
Hana Šimková
To Vaše povídání mi připadá hodně bolestínské a nesmyslné.Musíte si pomoci sama .Postavte se na nohy a přestaňte se litovat.
Elena Valeriánová
Danuš, vítejte v široké rodidně íčka. Rodině, která je někdy trochu rozhádaná, ale když je někomu ouvej, tak ho zase podrží. Věřte, že vím o čem píšu. Nemám hluboké znalosti lidské psychiky, jen ty, co přinesl život. A tak bych Vám chtěla napsat, musíte se smířit sama se sebou a neklást si na svá bedra všechnu vinu světa. Otec byl opilec, protože byl zřejmě slaboch, agresivní manžel stejná kategorie. Smrt dítěte, ta tak lehko nepřebolí, ale už je to dávno. A žít se musí dál. Hledejte v životě to pozitivní, pozitivně naladěné lidi, najděte si nějakého koníčka. Vyhýbejte se negativním a zlým lidem a to doslova. Mám jednu známou, která mě po třech minutách hovoru dokáže srazit pomalu až na dno. Tak když ji vidím, raději přejdu na druhý chodník. Dneska jsem dostala mail s moudry Seneky, tak jedno na závěr: dokud osud dovolí, žijte v radosti.
Karel Kafka
Dano,psychoterapeut nerovná se psychiatr,psychoterapeut léčí slovem a pomáhá nastavit nový vztah k vlastnímu životu. Posbírejte se a začněte šikovně bojovat-vždy to stojí za to,to Vám upřímně přeji. K.
Naděžda Špásová
Dano, pokud se budete pořád litovat, nikdy se z toho nevyhrabete. Taky jsem měla otce alkoholika, jeho agresivita postupně rostla. Vyřešila jsem to odchodem z domova, i když si to trauma stejně pořád nosím sebou. Není ostuda vyhledat pomoc. V posledním zaměstnání jsem zažila šikanu a skončila u psycholožky. A věřte, jde to i bez prášků. Dodnes jsem jí vděčná. Vy jste to měla hodně těžké, ale zkuste to. Život za to stojí a já vám přeji, ať se vám to povede.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.