Nevím, proč jsem taková?
Ilustrační foto: pixabay.com

Nevím, proč jsem taková?

20. 6. 2016

Já vím, že bych měla být stále veselá, měla bych myslet jen pozitivně, měla bych být akční a odvážná, měla bych žít přítomností a důvěřovat všem lidem... Jenže, každý jsme nějaký. A já jsem, bohužel, už od dětství bojácná, úzkostlivá, nerozhodná a nedůvěřivá.

V dětství strach z otce opilce, v manželství strach z agresivního manžela a strach o děti. Dá se říct, že celý život strach o všechny a o všechno. A k tomu celoživotní boj. Boj proti strachu a stresu. Ovšem boj naprosto zbytečný a marný. Jsem totiž pořád stejná.

V moudrých knihách jsem vyčetla a od přátel vyslechla, že si za to všechno patrně můžu sama.. A asi to tak bude.

Nevím sice jak, ale určitě jsem nějakým způsobem zavinila, že byl můj otec opilec, že byl můj manžel agresivní cholerik, vinu patrně nesu i na smrti dítěte, které mi zemřelo při porodu. Určitě jsem zavinila i to, že nás v Paříži přepadli a následná operace páteře mi nepomohla k návratu do normálního života...

Ano, za všechno si můžu sama. Neměla jsem se totiž vůbec narodit. Pro takové, jako jsem já, je život utrpením.

Možná by stačilo užívat užívat nějaké prášky na hlavu. Pak prý mi bude všechno fuk a bude se mi lépe žít. Poradila mi jedna dobrá kamarádka, která takové prášky užívá.

 

 

deprese sebevědomí
Hodnocení:
(4.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
ještě jednou jsme rozebrali s mým kamarádem bylinkářem Váš článek a pro Vás by se hodila bylinka Mulungu. Je k dostání na intern.obchodech.
Ilona Erika Kolář
Milá Danuško, život je takový, jaký si sám člověk vybere. Nezdá se vám až příliš náhod, že od vašeho narození se situace pořád opakuje. Jenom samý strach, deprese- Musíte najít lásku sama k sobě. Musíte změnit sama sebe, možná by vám pomohla nějaká kniha, která by vás nastartovala. Já neměla také lehký život, několikrát jsem byla na samém dně a teprve posledních deset let můžu s jistotou říci, že jsem na světě šťastná raduji se z každého dne, z každé chvilky. Vždy si dokážu najít něco hezkého. Zkuste se pro začátek podívat na internetovou televizi http://cestyksobe.cz/ . Také můžete zkusit na YouTube kanál J. Havelky (má tam videa jako Cesty z deprese apod.). https://www.youtube.com/channel/UCL34otk4IhbVdGDr6oiMcCA Držím vám palce, ať se z vašich chmur co nejdříve dostanete. Také mi můžete klidně napsat, pokud budete chtít. ilcikolarova@seznam.cz
Helena Votíková
Danuše musíte věřit hlavně sama sobě. Prášky nechte kamarádce. Třeba si sedněte na zahrádku kavárny a jen pozorujte ruch kolem sebe, zkuste něco nového, objevte nové záliby, tím nemyslím nějaký adrenalin, třeba zkuste kreslit nebo něco jiného. Podělte se s námi o tom co se vám povedlo i nepovedlo. A možná ta prášková kamarádka není pro vás to pravé... Promiňte, ale možná, že na vás působí právě opačně, že vás její bezstarostný stav deprimuje. Ale také to tak být nemusí, jen mě to napadlo....
Olga Štolbová
Takový už je život, pro někoho utrpení, pro někoho procházka růžovou zahradou. Ani jedno není celá pravda, ale radost si udělat, to musíme sami. Danuše, to určitě také umíš, jen si sama nevěříš. Na íčku se to, možná, naučíš. *****
Věra Lišková
Na každého člověka někdy padnou chmury, ale je třeba neztratit naději, že bude líp. Možná by jste měla vyhledat dobrého psychologa, který by vám pomohl překonat těžké období. Je běžné, že psychické trauma po přepadení přetrvává a hojí se déle než jiné zranění. Přeji Vám vše dobré a odvahu ke změně.
Karel Boháček
Karle , ano rada psychoterapeuta je výborná, ale měl jsem pak řadu lidí co se nemohla zbavit vedlejších příznaků z prášků - další vedlejší deprese, nespavost, vysoký tlak, nadváha, otoky , impotence . Přitom opravdu stačily a pomohly pak bylinkové tinktury, čaje a koupele.
Karel Kafka
Já z jiného soudku: kvalitního psychoterapeuta,se kterým si budete rozumět,takoví umí zázraky! Bylinky v tomto případě docela určitě nepomohou. K.
Hana Rypáčková
Milá Danuško, nikdo není neustále veselý a rozjásaný.I ten největší klaun společnosti je někdy smutný a zasmušilý. Ale je si třeba říci, že život je třeba dohrát do konce. Smutné úvahy častěji zažeň do kouta. Je dobré mít společnost lidí a zvířat a popíjet meduňkový čaj. /Ten mám já ráda, ale mateřídouškový taky./ A Karel dobře radí. Rozhodně se přidej k nám na chatu i60 a nechoď na Ring./Tam je někdy malé nedorozumění/. Vítej.
Zuzana Pivcová
Hlavně bych Vám přála, abyste se přijala sama, takovou, jaká jste, bez pocitů viny, křivdy, bez obav a nedůvěry. Vím, těžko se radí, ale někdy stačí málo, aby si člověk uvědomil, že tu je potřeba a že může udělat radost někomu jinému. A tady na portálu potkáte lidi, kteří také leccos prožili. A věřte i Karlovi ohledně přírodních prostředků.
Eva Balúchová
Neměla jste jednoduchý život.A ze situace, v jaké jste nyní, se těžko dostává,já vím.Zkuste některé rady pana Boháčka.A choďte si aspoň povídat za námi na íčko.Jsem ráda,že je tady zase někdo z Moravy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.