Řízečky z Pýchavky obrovské
FOTO: autor

Řízečky z Pýchavky obrovské

25. 6. 2016

V loňském roce jsem tady na stránkách „Ička“, zveřejnil Řízečky z Pýchavky obrovské. Letos na tom samém místě rostou další. Tyto Pýchavky rostou u mého syna každoročně na zahradě, pod rynglou. Ty první jsem nešťastnou náhodou posekal sekačkou. Pozdě jsem ty malé uviděl. Nechávám místo, kde se už po dobu růstu, už nekosí. Nemáš co na oběd, zajdi si utrhnout.

Letos už po druhé si tyto chutné řízečky dáváme.   Jak se smaží řízky, každý ví. Jen Vám přikládám fota k nahlédnutí.

Hřib Kovář se moc nelíbil, za to Pýchavka možná bude. Přeji každému bohaté lesní úlovky.

 

houby recepty
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
už jsem jedla a potvrzuji, že jsou výborné.
Jana Baloušková
My jsme u Hluboké a u řeky Sázavy našli jen pýchavky dlabané. Jsou menší, ale stejně dobré.
Ladislav Vesecký
Děkuji všem. Řízečky jsou skvělé, lepší jak z telecího.
Anna Potůčková
Ještě jsem je nejedla, neboť chybí maličkost - najít ji
Zuzana Pivcová
Jednou jedinkrát, a to někdy v 80.letech, jsem našla několik pýchavek pod oknem školy na trávníku. Udělala jsem si z nich houbové řízky, nic jiného jsem neuměla. Byly výborné. Houby byly mladé a krásně bílé a pevné. Od té doby jsem ještě výjimečně někde pýchavku našla, ale už byla zažloutlá a z některých se prášilo.
Jiří Hudeček
Přiznám se, že jsem řízky z pýchavky obecné ještě nejedl. Věřím, že jsou výborné. Jsou krásně obrovské.
Eva Balúchová
Já jsem píchavku ještě nenaqšla,ale řízky jsem z ní už jedla.Byly výborné.Máte pravdu,píchavky jsou krásné v trávě i na talíři. :-)
Hana Rypáčková
To jsou obři.Je to velmi pohodlné, když vyrostou houby na zahradě. Je podtrnky nás zásobují od dubna do června /s přestávkami/.Nesmí být parno. Smažím nejvíc masáky a suchohřibové hlavy.
Soňa Prachfeldová
Hm, také bych si dala, jednou jedna mi vyrostla na skalce a také chutnala.
Jana Šenbergerová
Vůbec nepochybuji o tom, že chutnala stejně dobře, jak vypadala. A příslib dalších jistě potěší. Závidíme, ale přejeme. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.