Slintáček k televizi
Ilustrační foto: ingimage.com

Slintáček k televizi

30. 6. 2016

Rozhodla jsem se, že si ke sledování televize pořídím slintáček. Jakmile totiž televizi otevřu, někdo vaří. Je to nějaká mánie. Kdo nevaří, v televizi účinkovat nemůže.

Vaří šéfkuchaři, ale i úplní začátečníci, kteří se teprve vařit učí. Lákají do televize každého, kdo vařit chce. Sedím tedy u televize, slintáček pod bradou a tiše žasnu. Jak je možné, že za celý život (a že jsem se toho hodně navařila), jsem o takových dobrotách neslyšela, natož abych je viděla, nebo snad ochutnala?

Sliny tečou, protože reflex je reflex, a já přemýšlím, kde se ty luxusní potraviny vlastně berou. Kde se dají koupit? No, někde se určitě koupit dají, ale pro většinu lidí jsou finančně nedosažitelné. Je  to vlastně takové moderní mučení pro ty, kteří tyto potraviny v životě neochutnají, protože na ně finančně nedosáhnou, a to nemluvím jenom  o nás starších.

Proč se to dělá? Co tím vlastně televize chce říci? Nemusím se na to prý dívat. Na co se ale vlastně dívat mám, když to je všude. Když se nevaří, objeví se alespoň na vaření reklama. Nevím, proč si takové mučení necháme líbit a  a proč nejdeme do ulic protestovat. Televize má přece lidi bavit a ne mučit.

Asi se musíme vzbouřit a nebo televizi neotvírat a podívat se do lednice, co si uvaříme z těch zbytků, co tam najdeme.

No nes.....vás to taky?

 

 

 

glosa televize
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Baloušková
Občas se dívám na Prostřeno. Pokud někdo opravdu umí vařit, málokdy vyhraje. Bavím se výroky - např. Telecí, to bude asi nějaká ryba! Hovězí oháňka - no fuj, to bych nejedla. Většina soutěžících nic nejí, ryby, houby, zvěřinu, králíka, sladké.... Je to sonda do myšlení malého českého člověka. Vyhraji, i když vařím poprvé, jen musím potopit ostatní.
Oldřich Čepelka
Já jen autorce zdarma poradím: když jde v TV vaření, tak přepínejte tak dlouho, až se vám objeví nabídka na auto, pro vás se slevou 20 tisíc, takže zbylých 1990000 Kč už snadno doplatíte. Pak si koupíte plnou nádrž a můžete jezdit po českých a moravských hospodách a přidělovat hvězdičky za ochutnaná jídla. Určitěš vaše stesky na TV odpadnou. Vy sama se nám budete zjevovat v televizi, to si užijeme. - Tak to byla jen náhlá skoro humorná improvizace ode mne.
Elena Valeriánová
A já půjdu proti proudu. Pořady o vaření sleduji ráda, ale to neznamená, že tupě slintám u každého pořadu. Když mám náladu, tak se klidně podívám. Je fakt, že je jich více než dost a někdy mám pocit, že ten co vaří viděl vařečku prvně až u natáčení. Nejlepší na tom je ta svobodná volba, dívat - nedívat! A té využívám, co nejvíce.
Naděžda Špásová
Hanko, vtipně napsané. Naštěstí slinták k TV zatím nepotřebuji, spíš k jídlu po zhlédnutí mého trička, pokecaného omáčkou při obědě. Pořady o vaření zásadně vynechávám, výjimkou jsou jen Kluci v akci. *****
Jana Šenbergerová
Přemýšlím, proč to tak asi je. Inu, žaludek máme všichni a čím víc se o něj budeme starat, o to méně času nám zbude na to, o co bychom se měli starat raději. Nedívám se, leda by někdo vařil tak, aby nás přivedl na lepší myšlenky. A to zatím rozhodně nehrozí. Moc se mi tato úvaha líbí.
Zdena Proboštová
Zpočátku jsem se na to dívala a leccos vyzkoušela, ale teď v televizi vaří každý, kdo má do prdelky dírku, takže to nemusím. Už mě to přešlo. Ale dámy, pohled na Radka Kašpárka v kuchyni na Primě, je docela lákavý. Jde mu to krásně od ruky, všechno má vytuněný, ale jenom kouknu, polknu a přepínám.
Karel Boháček
...kuchařské seriály mně vůbec neoslovily - ztráta času . To co umím - umím, stačí mi to, fantazii taky mám a každé mé uvařené jídlo je jiné a originální. Někdy spíše se divím - jak se plýtvá se surovinami či hazarduje spíše o zdraví. Popravdě mně zaujal jen pořad Vaříme s bylinkami.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Haničko - článkem jsi se "trefila" - to TV vaření skoro na všech kanálech mně také s ... - a to pořádně. Je však podivné, že i přes to jsou stále narvané McDonalds atp., kde lidé žerou tzv. "smažený polystyrén" = hamburgery a další ucmuděniny - čím nezdravější - tím lepší! K čemu tedy to TV vaření je?? Já si slintáček pořizovat nebudu - na cizí ingredience nemám peníze a když jsem "přežila" s českým jídlem až do senior věku, těch zbývajících "pár pátků" přežiji taky. Už jsem do "í"čka napsala: Ve svém věku vařím jen metodou ŽAVES = Ž ádné V elké S .... = jídlo musí být rychlé a dobré - a to se mi docela daří i vyplatí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...