Předávkování kofeinem mi nehrozí
Ilustrační foto: pixabay.com

Předávkování kofeinem mi nehrozí

29. 6. 2016

Přijdu z práce a mám v úmyslu se podívat, co nového na i60, a k tomu si vypít kávičku. Spustím notebook. Trvá půl hodiny, než mi přijde na mysl, že jsem si chtěl uvařit kafe. Tak jdu natočit vodu do rychlovarné konvice.

Po cca dvaceti minutách čtení novinek na portále mi něco připomene vodu na kafe. Jdu do kuchyně. Voda studená. Samozřejmě. Vždyť jsem konvici nezapnul. Cvaknu vypínač a vrátím se k PC. Za chvíli si vzpomenu, že jsem dal vařit vodu. Pozdě. Voda se vařila, ale už stačila vystydnout. Je lehce vlažná. Cvaknu vypínačem a vrátím se k PC.

Asi tušíte, co následuje. Ano. Za chvíli si vzpomenu, že jsem dal vařit vodu. Pozdě. Voda se vařila, ale už stačila vystydnout. Je lehce vlažná. Cvaknu vypínačem a vrátím se k PC. Opakuji si: kafe, kafe, kafe.... Tak se mi podaří si kávu v hrníčku teprve na poněkolikáté konečně zalít horkou vodou.

Po půlhodině, někdy třeba až po hodině práce na PC, si na to, že jsem si vařil kafe, vzpomenu. Jdu do kuchyně, vyleju studené kafe do dřezu a od fáze zapnutí rychlovarné konvince opakuji celý cyklus. Jen díky tomu, že mi Zuzana koupila porcelánový termohrnek, podaří se mi občas zastihnout kávu ještě jakž takž teplou, a tedy ji i vypiji. Jinak celý večer opakuji výše popsaný cyklus.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Ještě jsem si vzpomněl - vymyslel jsem šikovné řešení. Koupil jsem si za pár korun takový malý natahovací minutovník. Natáhnu si 3-10 minut, podle toho jestli vařím vodu na kafe anebo třeba vejce a dám si ho hned do kapsy. Zazvoní hlasitě a upozorní mě. I když mi to jednou také nepomohlo - vykonával jsem totiž právě velkou potřebu na WC a nemohl to přerušit, abych šel sporák vypnout.
Jiří Libánský
Já tu přidat soubor pod článkem nemám. Jen autor a hodnocení. Ale je to http://www.i60.cz/images/IMG-20160629-141703.jpg
Ilona Erika Kolář
Přesně tohle zažívám v práci. Ne, že bych zapomněla, ale není čas.
Hana Rypáčková
Bude hůř - to si vždy na výtky o neuvaření kafe říkám. Ale my chceme vidět ten hrnek !!!/Hned pod článkem je -Přidat soubor. Liborku nestraš nás !
ivana kosťunová
A proto já čekám v kuchyni, dokud se voda nezačne vařit
Jana Šenbergerová
Nic takového mi nehrozí. Když já sedím u PC, Pavel vaří kávu. Pavel vaří kávu vždycky. :-)
Libor Farský
Horší je, když se voda v rychlovarné konvici vyvaří a zničí ji. A ještě větší nebezpečí je u plynového sporáku na PB, přetékající voda při vaření masa přeteče, plameny v hořácích uhasí, ale plyn uniká dál. Jde o život. Obojí se mi už stalo.
Karel Boháček
..horší je když vypijete něco jiného co je zrovna na stole ..
Oldřich Čepelka
Mám taky podobné zkušenosti. Já bych to nazval třeba - seniorský zákon vzájemného potírání zájmů.
Jiří Libánský
Dokonce jsem udělal i fotku. Mám ji ve fotkách na profilu. Ale nevím jak ji přimontovat k článku. To asi umí jen redakce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...