Léto květů 2016 v polském městě Otmuchow
FOTO: autor

Léto květů 2016 v polském městě Otmuchow

20. 7. 2016

Každoročně první týden v měsíci červenci se konají v polském malebném a malém městečku Otmuchow Dny květů. Letos to byl 44. ročník. Otmuchow má asi 5000 obyvatel a nachází se v Opolském vojvodství. Dominantou je zdejší zámek, který pochází z poloviny 13. století.

Naše místní organizace STP tam jezdí pravidelně už 10 let. O zájezd je pravidelně obrovský zájem, proto poslední roky jezdíme dvěma autobusy. Akce trvá tři dny. Vždy pátek, sobotu a neděli. Za pěkného počasí, přijede na slavnosti přes 200 000 návštěvníků. To je více než na naší Flóře. Vše mají skvěle organizováno. Nikde se neplatí žádné vstupné. Z toho by si měli vzít příklad i naši organizátoři různých akcí.

Výstavní květinové plochy jsou hlavně rozmístěny v podzámčí a části zámku. Na zámku v Rytířském sále jsou vystavena aranžmá řezaných květin. Každý rok na jiné téma. Vždy nádherné.

Po celém městě jsou prodejní stánky všeho druhu. Každý si vybere. A hlavně nikdo zde netrpí hladem. Program začíná v pátek od 17 hodin a trvá až do nedělních pozdně večerních hodin. Na rynku je hudební program různého žánru, aby uspokojil všechny návštěvníky.

Milovnici zahrádek a květin si tady přijdou na své. Zde nakoupíte vše, na co si můžete vzpomenout. Odjíždíme pravidelně ve 20 hodin a všichni jsou obtěžkáni taškami a košíky plnými květin, stromků, keřů apod. Nabízím na fotkách jen zlomek vystavované nabídky.

A naší milovníci květin se těší na další ročník v příštím roce.

 

květiny výstavy
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Zajímavá fotoreportáž.
Ladislav Vesecký
Milé dámy, děkuji za krásné komentáře.
Anna Čípová
Moc lákavá pozvánka. Díky za ni.
Hana Rypáčková
Vypadá to dobře...
Alena Várošová
Ladislave,nádhera a polští prodejci ti to hold umí,skvělé.Miluji jejich květy,rádi jsme jezdili do Polska nakupovat.
Zuzana Pivcová
Moc pěkné, a to pro milovníky výletů, květin, nákupů i hezkých fotek.
Jana Šenbergerová
Pěkné! Také jsme tam byli. Většinou nejedeme nakupovat květiny, jen si užíváme krásy květin a atmosféru davu. Rok co rok je hustší, ale hlavně hlučnější. Čekala jsem na váš článek, abychom se neopakovali. Vidím, že jste pojal dokumentaci trochu jinak, tak snad také přijdu se svou troškou do mlýna.
Jitka Chodorová
Takhle nějak bych si představovala pěkný výlet, či pobyt. Od nás ale daleko, takže jsem si s chutí přečetla váš článek a prohlédla krásné fotky. Děkuji.
Elena Valeriánová
Super krásné dokumentární fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%