Šamankou tak být...
FOTO: archiv autorky

Šamankou tak být...

24. 8. 2016

Tak jsem si pořídila šamanský buben s paličkou. Mám blízko k přírodě a chtěla bych mít i blízko ke své duši a porozumět jí. Pomáhat tak nejen sobě, ale i druhým na cestě životem. Snad se přiblížím k šamanismu na dosah, ač vím, že to není jednoduchá cesta poznání a ne každý je ten vyvolený. Chtěla bych poznat své totémové, silové zvíře a taje života.

Vím už dávno, že bubny harmonizují psychiku a je nám za jejich zvuků dobře. Také jsem se dočetla, že, aby Šaman mohl "cestovat",  je dobré se vydat na tuto cestu ve dvou, jeden, co bude bubnovat, a šaman, který se vydá "na cestu" s chřestidlem.

Chřestidlo mi dojde příští týden a kamarád Luky už se nechal slyšet, že by chtěl být u toho. No, snad neodbočil z té cesty, na kterou jsem se vydala já, a sám vycítil, že Svatojánská noc se letos "díky" jeho "klopýtnutí" nevyvedla.

No, přesto napsal slova od srdce do mé knihy vděčnosti, ač dle mého jen činy za nás hovoří...

"Já dnes neměl z nejveselejších dní a magii Svatojánské noci porušil sobě i Tobě. K psaní mi svítí veliká svíce, ale nevyzařuje tolik světla, kolik Ty jsi vnesla do mého života. Jsem rád, že jsem jedním z těch, kdo Tě mohli poznat. Když jsme dnes koukali na oblohu a v nočním šeru zahlédli souhvězdí Velký Vůz, připomnělo mi to Tebe. Ženu, zkoušenou osudem tak zle, že přeběhne i mráz po zádech. Vůz tlačíš ze všech sil před sebou a jdeš dál životem. Vůz je plný zlých věcí, kterých se na Tobě dopustili druzí, mimo jiné i já. Ovšem pořád máš sílu jít. Velký Vůz totiž obklopují zvláštní tři hvězdy. Mám pocit, že dodávají víc sil tam seshora tomu, kdo tlačí to břímě. Ty tři hvězdičky na Tebe dávají pozor neustále. Jsou to duše tří nejmilejších bytostí ve Tvém životě, které tady s námi už dnes nejsou. Přeji vám, holky, aby k vám přišlo jen to dobré, za pomocí tří hvězdiček a za pomoci jednoho z mých z dnešních magických přání. Lukáš."

Tak co říkáte, myslím, že z cesty Luky ještě úplně neodbočil zatím a je jen na něm, kudy a jak bude kráčet dál životem...

Já sama ale znám směr mé cesty. Mj. bych chtěla pomáhat osamoceným starým  lidem, pomoci třeba jen milým slovem, pohlazením, vzetím jejich rukou do mé dlaně. I proto jsem včera vyslyšela výzvu jedné organizace, abych sepsala projekt na pomoc stáří. A byť mám nyní sama stále mnoho starostí, sepsala jsem jej a uvidíme. Ostatně, i když to nevyjde, nic mi nebrání, abych nějak starouškům pomohla v jejich podzimu života i jinak.

A kdoví, třeba mi cestu, kterou se mám vydat, přiblíží právě šamanství. Motiv Země bůvolích stop a nebe/vesmíru/ na bubnu mám a vám i Matce Zemi lásku posílám.

Vstoupit do tajů, Šamankou tak být, prozřít a mnohé pochopit...

 

 

                

 

mezi nebem a zemí Můj příběh
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(3.3 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Přátelé, vložila jsem 2 nádherné staré šamanské písně do videí. Je to balzám na duši. I to je šamanismus a bubny s chřestidlem...
VANDA Blaškovič
Také ještě doplním.. Tajemno a neuchopitelno se u mne určitě nerovná nepřijatelno. Naopak. Absolvovala jsem, kromě jiného, kurz léčivé techniky doteku a práce s energií u japonského zenového mistra Akinobu Kishi a jeho ženy. Tato technika se jmenuje Seiki Soho. Věci, které se zde děly, byly opravdu úžasné, neuvěřitelné, prostě mezi nebem a zemí. Přesto doporučuji, stát s odstupem času oběma nohama na zemi po jakýchkoli neuvěřitelných zážitcích a ctít zdravou soudnost společně s úctou k prožitému. Určitě se to vyplácí. Všeho s mírou. Děkuji.
Jiří Libánský
Odpověď Jitce C. Ano. Opravdu. Je to tak. Když se člověk, zabývající se esoterikou hlouběji, setká s jevy a situacemi, které odporují fyzikálním zákonům, nemusí se s tím vyrovnat. Sám jsem v okruhu svých známých zažil takový případ. Já osobně jsem dost skeptik. Co nevidím a nebo na co si sám nesáhnu, o tom pochybuji. Ale když bioenergii těla a nebo čakry cítím na svých dlaních, tak asi tedy to existuje. Když vidím výsledky vykonaných rituálů, nemám důvod považovat původní šamanské rituály za pouhý projev primitivního myšlení. Atd. Proto když jsem se setkal v praxi setkal s něčím, co odporuje zdravému rozumu, (tedy známým fyzikálním zákonům) snažil jsem se najít v nových vědeckých poznatcích, co by mohlo tyto jevy vysvětlovat. A daří se.
Eva Krausová
Jarmil, teď jste mne rozesmála s těma lysohlávkama... Nejsem znalec hub a už vůbec ne lysohlávek, tak jsem se schválně podívala na internet, ale myslím, že lysohlávky to dle vzhledu nejsou. To byla spíš náhoda, líbilo se mi, že vyrostly na kmeni stromu, který byl už poražen... Hani, myslela jsem, že necháme ten rekord na 100, ale odpovídám Jarmile J. jen...
Hana Šimková
To, co sem vkládám, je v pořadí sté. Je to rekord. Chtěla bych tuto diskuzi nějak ukončit, ale nejsem asi vyvolená.Ono to totiž ani nejde. Názorů je moc a proto si svůj názor už nechám pro sebe. Někoho přesvědčit o něčem někdy vůbec nejde. Ať´tedy má každý svůj názor a stojí si za ním. To vám každému přeji.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jen malý dotaz - ty houbičky jsou lysohlávky?
Eva Krausová
Ivanko K. , dáno je všem na naší planetě, to mi věřte, tedy i Vám. Chvála Vám, že jdete po neprozkoumané cestě. Jano K., předposlední foto je z výletu na Klíny, kde jsem se ocitla po mnoha letech a byl to pro mne zvláštní zážitek, být na místě, kam jsem jezdívala s otcem lyžovat, dokonce jedna z lanovek tam stále je. Jiřino V., já v životě, než coko-li hodnotím, ač tedy raději jen pozoruji se ráda seznámím s lidmi, kteří, ač mne vůbec neznají, mne jen kritizují, abych poznala, co je k tomu vede, jaké oni mají zájmy ap. Takže to byl důvod proč jsem si přečetla články , jak říkáte Vy se zpožděním. Já chtěla jen poznat coko-li o Vás, na rozdíl od Vás, co nesmyslně urputně sledujete časy, což je velice úsměvné. A navíc texty řadu článků jsem četla již v minulosti, takže jsem je nemusela číst znovu. To Vy jste si o mne mimo tohoto článku zřejmě nic dalšího nepřečetla, a aniž mne znáte, vypouštíte jen síru...jako drak z pohádky, protože jste se ocitla v oblasti pro Vás neznámé, nezajímavé, ač pro mnohé ano. Jiří Libánský to cítí jako já, ve větě, kde je vše - Vstoupit do tajů, Šamankou tak být, prozřít a mnohé pochopit, v té větě je řečeno vše. Ostatně, do tajů jsem s kamarádem již o víkend vstoupila a bylo to něco úchvatného a mnohem přínosnějšího pro mne, než diskuse od některých zde. A už se těším na další prožitky, protože ty, na rozdíl od této diskuse mi mnohé přinesou.
Jiří Libánský
Ještě nějaký názor? Stovka se blíží.
Dagmar Bartušková
Proboha! Tablet mi ukončil předchozí psaní. Takže, proboha! Chápu, že je kolem toho tolik vzrůša!
Dagmar Bartušková
Proboha!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%