Šikovný pomocník v kuchyni

Šikovný pomocník v kuchyni

26. 8. 2016

Milí přátelé,

nedávno jsem si pořídila velice šikovného pomocníka do kuchyně, a sice krouhač-spiralizér (viz foto). Prvně jsem zachytila reklamu v TV, bylo to z Mediashopu Hodonín a cena byla 999 Kč+poštovné 180Kč. Dodávají k tomuto krouhači ještě 3 věci zdarma:škrabku a 2 udělátka na vykrajování ovoce.

Díky svému známému z Prahy jsem tento spiralizér pořídila za cenu 449 Kč z TOPshopu, sice bez 3 věcí zdarma, ale nelituji.

Mohu jen doporučit, v době cuket je to velmi šikovný pomocník. Velice rychle si připravíte zdravé a dobré jídlo. Rovněž není problém nakrouhat jablka na štrůdl nebo nepečený dort, rychle nakrouháte i okurku, brambory, červenou řepu, mrkev. Zkusila jsem i hlávkové zelí, jen jsem vykrojila košťál a půlka hlávky byla nakrouhaná raz dva. Jen jsem ještě překrájela "houpačkou", co mám na bylinky, a pak už jsem klasicky připravovala zelí.

Cukety dělám na všechny možné způsoby : do guláše, cukeťáky (napůl s brambory), cuketové zelí (nenadýmá), cuketovou pizzu, cuketovou nádivku, cuketové řízečky, plněné cukety, cuketové čatní. Sladký recept budu zkoušet zítra.

Obsluha je snadná, zvládly to i mé vnučky 7 a skoro 5 let.

Recept na cuketošpagety:

1 štíhlá cuketa
2 PL olivového oleje
5 dkg anglické slaniny nebo pršutu
sůl himalájská dle chuti
pepř - čerstvě mletý 4 barev
sýr - kozí tvarohový nebo niva nebo eidam či jiný
na ozdobu cherry rajčátka, případně i bylinky dle chuti (bazalka, pažitka, rukola)

Cuketu jsem omyla, odkrojila konce a na krouhači připravila špagety. Před tím jsem ještě nakrájela slaninu i pršut a zapnula pod pánví.
Cuketošpagety jsem orestovala asi 3 minutky, osolila, opepřila a dála na talíř. Nahoru jsem rozdrobila kozí sýr, posypala požitkou, přidala cherry rajčátka a bylo  h o t o v o.

Rychlé. zdravé, dietní a chutné jídlo! Cukety budiž pochváleny!

Přeji dobrou chuť!

 

 

recepty
Hodnocení:
(3.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Já když vidím podobné vehementy, první co mne napadne je "další krám do kuchyně". Takových už bylo. Různé šunkovary, odšťavňovače, odpeckovávače, kráječe, jogurtovače atd. Vše co za začátku bylo s nadšením používáno, skončilo nakonec po několika měsících na horních policích ve špajzu a za několik let skončilo i v popelnici. Už jsem poučen. Už žádné převratné a revoluční kráječe. A to, co vidím v TV reklamách to jsou evidentně předražené šunty už od pohledu. Zvláště když slyším ty pouťové vyvolavače jakým způsobem popisují úžasné vlastnosti zboží, stačí mi to, abych si udělal o kvalitě a účelnosti výrobku představu.
Hana Rypáčková
To je pomocník, ale kam to všechno dávat?
Lenka Hudečková
Jituško, je to šikovné, hlavně, když to budeš využívat (já mám obavy, že u nás by to za pár týdnů již leželo nevyužité) :-)
Zuzana Pivcová
Jitko, moje kolegyně si tenhle přístroj také objednala (za těch 1000 Kč), ale pak ho dost naštvaně vrátila. Vím, že jí tam radila další s reklamací, ale jelikož se o takovéhle pomocníky v domácnosti (moje chyba) moc nezajímám, tak přesně nevím, o co šlo. Snad, že to umí jen špagety a ona chtěla jiný krouhač. Asi neměla ty nástavce. Ale ostatní, nedejte se mou poznámkou odradit.
Jana Slavíková
Mám podobnou udělávku za 240 Kč. Vypadá to jako velké ořezávátko na tužky, netočí se kličkou, ale cuketou či jinou zeleninou a nastavit se dají širší či tenčí nudle.
Jiří Hudeček
Jituš, každý pomocník v kuchyni je dobrý. Myslím, že by se nám také hodil jelikož taková jídla také děláme.
Naděžda Špásová
Viděla jsem na to reklamu v TV, ale zdá se mi to dost drahé. Musím přiznat, že se mi to taky líbilo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.