Šaty dělají člověka
Ilustrační foto: pinterest.com

Šaty dělají člověka

5. 9. 2016

Je to pravda odvěká, avšak tričko, legíny či kalhoty o čtyři čísla menší, než je skutečná velikost majitelky, nejsou slušivé a ženské už vůbec ne. A navíc je tato kombinace téměř vždy korunovaná objemnými keckami. Dámy pak připomínají spíše reklamu na Michellin. Kam se poděl cit?

To, co dnes vidíme na ulicích, je opravdu nepěkné. Nesluší to ani některým mladým dívkám, ženám středního věku a dokonce i ženám věku neurčitého. Není přeci třeba mít plnou peněženku, ale chce to jen trochu přemýšlet a ladit oblečení i s postavou.

Ženy, prosím, pokuste se o to! Pamatuji si dobu, kdy toho v obchodech moc nebylo a česká žena byla šikovná, kreativní a nechala se inspirovat. Vkusně oblečená by přeci měla být žena v každém věku! Brigita Pelcová.

 

 

móda
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Radovan Cakl
Myslím, že je zbytečné článek i fotky vztahovat na české ženy, tím méně na vyššího věku. Na všech snímcích jsou mladé ženy (30+-) navíc stažené z internetu bez označení zdroje. Opravdu vypovídají o našich ženách, vrstevnicích??? Víc než obr. 2 a 3 mi vadí pohled na ženu 60+ v tričku bez rukávů, ač štíhlou, ale s faldy povislé kůže od podpaží až k zápěstí. Kam ta dala soudnost?
Elen Zajíčková
Myslím si , Zuzko, že není nic nevkusnějšího než "nevkusná " paní ve věku. Mládí víc snese a omlouvá, i když já s tím nesouhlasím. Co v mládí ještě může byt v nějakém smyslu považováno za sexy, je v seniorském věku někdy až na hranici vulgarity. A tím si vůbec nemyslím, že dáma ve věku má být usedla a nemůže být sexy. A zase jsme u podstaty. Cítit míru , být soudná , ctít jistá pravidla ,to jsou ty vlastnosti, které jsou potřeba . A to opravdu není o penězích. A k tomu jako bonus dobrá nálada, vstřícnost, přejícnost,USMĚV. To vše by byla směsice dokonalého vkusu.
Dagmar Bartušková
Eleno, plně souhlasím!!!
Zuzana Pivcová
Do určité míry ale hlavní trendy hýbaly ženskou populací i dříve, ať se to na postavu hodilo nebo ne. Za nás zkrátka všechny bez rozdílu výšky a váhy a snad i věku nosily minisukně. Je pravda, že obezita v době mého mládí nebyla tak častá a výrazná, ale i tak. Pak se zase všechny uniformně nacpaly do džín. Zkrátka nechodit tak oblečen byl daleko větší prohřešek než v tom vypadat neesteticky. I když jsem, co se týče módy, dost intaktní a k druhým tolerantní, všímám si alespoň občas žen a dívek u zkušebních kabinek v obchoďácích. Stále si ale myslím, že mnohem nekritičtější k velikosti oblečení jsou mladé slečny. Ty si myslí, že věk je opravňuje ke všemu i v tomto případě.
Elen Zajíčková
Moc pravdivý článek i fotografie. Děkukji paní Brigite, že podnítila diskusi na téma " nevkus" . V době, kdy reklamy , časopisy a médiá propaguji, že každý může vše a nejenom v oblékání, tak toto je odpověď. Definice vkusu je "cit pro míru věcí", a ten opravdu často velmi chybí. Ne každý má dar cítit, co se k čemu hodí a co. ne. Ale , co už je za hranou nevkusu , to snad vidí každý. Bohužel ale ne každý je ochocten si nechat poradit. Někdy jen z pocitu, že vše je dovoleno , a že je to prostě "in". Ale většinou je to prostě o tom, že tam vkus chybí. Dost se dá naučit, okoukat, dovědět se a již zmiňované, nechat si poradit. Tak jako i v jiných věcech. Ukazovat vše , hezké, či nehezké je prostě trend. A my trendům tak rády podléháme. K naší velké škodě. Ve světě se lidé též různě oblékají, o tom není pochyb, ale " ten náš " nevkus " je velmi specifický.
Hana Rypáčková
Zajímalo by mě, co na to chlapi. O té třetí by mohli říci:"Pěkná prdýlka" Není to lívanec. Vyfoťte hubený nevkus....Pro orientaci...
Zdenka Jírová
Za socializmu byly Oděvy přeplněné nevkusnou konfekcí, kterou nikdo ne,mohl nosit. Naučila jsem se šít podle Burdy, kterou dostávala mike tchýně od příbuzných z NSR. Dokonce jsem se naučila i číst a překládat německé návody. Měla jsem dvě dcery, tak jsem na ně i na sebe všechno šila po večerech. Dokázala jsem si ušít kostýnkové i plesové šaty dokonce jsem ušila svatební šata pro svoji starší dceru. Dnes jsou plné obchody nejrůznějších oděvů, lze si vybrat podle vkusu i peněženky. Bohužel, nyní se lidem nějak nedostává toho vkusu. Znám horší případy nežli jsou na zveřejněných obrázcích. Možná chybí doma zrcadla.
Ilona Erika Kolář
Vůbec bych to neřešila. Ať si každý nosí co chce, když se v tom cítí dobře. Řekla bych, že v cizině chodí ženy oblečené mnohem hůř jak u nás. Někdy jsou to strašidla přímo k pohledání. U nás také chodí některé ženy hrozně oblékané, ale ne v takové míře. Jinak ve fotogalerii pod článkem mi foto číslo dvě přijde úplně normální a ani trojka nevypadá tak hrozně. To se dají vidět mnohem horší kousky.
Eva Mužíková
Ještě s dovolením podotýkám, že i pohled na bosé nohy v letních botách, kdy z jedné strany vykukují neupravené nehty a z druhé strany drolící se kůže na patách mně také vypovídá o nositelce své.
Eva Mužíková
Při svých cestách si ráda všímám oblečení žen, někdy, jako mnohé z nás, kroutím hlavou. Ale zrovna dnes jsem na nástupišti MHD stála vedle 70ti leté paní, kterou jsem pochválila za její vkusné oblečení. Kombinace béžového vypasovaného kabátku, černých kalhot, béžových bort na klínku a béžové kabely byla nádherná. Paní měla radost, celou dobu jízdy jsme na toto téma vedly diskusi...Přetékající nezakrytá kila jsou opravdu vrchol nevkusu....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...