Houbová mňamka
Ilustrační foto: pixabay.com

Houbová mňamka

7. 9. 2016

Houby. Místy rostou, místy nerostou, a zda porostou na podzim, záleží jako vždy na počasí. Přesto máme košíčky připravené, jen vyrazit. A když jsou naplněné, můžeme obohatit jídelníček o houbovou dobrotu, koláč s kuskusem.

Ingredience

2 velké hrsti různých druhů hub
olej, cibule
100 g kuskusu
3 vejce
tvrdý sýr
polohrubá mouka,
mléko,
sůl, pepř, česnek, pažitka,
půl prášku do pečiva

Postup

Houby nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a necháme přejít 5 minut varem. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Zpěníme cibuli na lžíci oleje a přidáme houby, které 5 minut restujeme. Koláčovou formu vytřenou olejem posypeme tenkou vrstvou kuskusu a přidáme orestované houby a zase lehce posypeme kuskusem.  Rozkvedláme vejce s moukou, osolíme, opepříme, přidáme vylisovaný česnek a pažitku. Těsto naředíme mlékem do konzistence na "palačinky". Přidáme půl sáčku prášku do pečiva a nalijeme na houby. Pečeme do růžova, na 200 st. Hotový koláč posypeme nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Jako přílohu podáváme zeleninový salát, případně brambory. A je to mňamka.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Hano, protože u nás houby nerostly ani v loňském roce ani v letošním, fotografii koláče bohužel nemám.
Ilona Erika Kolář
Zajímavá kombinace. Kuskus mi moc nejede. :)
Jitka Valachovičová
Mňam, mňam = to musí být velká dobrota, skoro tu slintám na klávesnici. Bohužel u nás houby nerostou, ale mám sušené, i když to nebude to pravé ořechové. Díky za recept!♥
Hana Rypáčková
Škoda, že nerostou.Moc jsme si nezahoubařili...Škoda, že ten koláč nevidím...
Naděžda Špásová
Houby můžu jakkoliv upravené a tohle bude taky určitě moc dobré. Já bych to radši bez toho kuskusu. Ten opravdu nemusím. Jinak ale ostatním přeji dobrou chuť.
Zuzana Pivcová
Hub jsem si letos během svého pobytu v jižních Čechách ani trochu neužila a už to nedohoním. Recept vypadá přepychově, tak přeji druhým, ať jim chutná.
Ladislav Vesecký
Tak tomůže být opravdu mňamka

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...