Glosa: A o tom to je...
FOTO: autorka

Glosa: A o tom to je...

24. 9. 2016

Někteří důchodci ve svém věku skáčou o tyči, lezou na různé kopce, zdolávají cizí krajiny, chodí na univerzity třetího věku, dělají modelky, . prostě dohánějí to, co v životě třeba promeškali. Asi to není jednoduché a možná, že je to někdy stojí hodně sil. Ale rozhýbávají zbytky adrenalinu a jsou šťastní.

Já sedím v křesle, pejska na klíně a jsem šťastná také. Prostě štěstí je relativní. Opravdu jsem spokojená, že už si nemusím nic dokazovat a někam se pachtit. Nevím, proč bych ještě sbírala zážitky, na které už stejně za chvíli zapomenu. Paměť je totiž zrádná a někdy si už nepamatuji, co jsem měla včera k obědu. Jo, jídlo mě stále těší. Nejsem ještě omezená dietami a tak co bych se nenajedla, když mám co.

Včera jsem se setkala se spolužáky po X letech. Bylo to moc fajn. Spočítali jsme, kdo už odešel na onen svět a zjistili, že je jich  stále více. Radovali jsme se, že tady ještě  jsme, a že nás život ještě těší. Hovořit o nemocech bylo zakázané. Byli bychom tam totiž dlouho do noci. Musíme domů ještě za světla, protože v době okrádání seniorů je to stále více nebezpečné. No prostě život nás ještě baví..Skály už asi lámat nebudeme, velké plány kout také né, ale každý má pro štěstí jiný výraz. 

A TAK TADY SEDÍM SE SVÝM PEJSKEM NA KLÍNĚ...

glosa
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Každý má svůj čas Ivanko a já si svého času vážím. Snažím se s ním nakládat jak můžu.
ivana kosťunová
Tak si tak nějak říkám, že na takovéhle myšlenky mám ještě dost času. A to nejsem sportovec !
Jana Šenbergerová
Hezky jste to napsala. Všechno má svůj čas a každý to máme trochu jinak. I v leže je život krásný, byť by šlo jen o vzpomínky. A ty má každý. Záleží jen na tom, ke kterým se vrací. Ty hezké je třeba si hýčkat, na ty méně radostné se dívat jen jako pozorovatel.
Alena Tollarová
A já si říkám, ať si každý dělá, co ho baví a k čemu má chuť - tedy ať třeba sedí s pejskem na klíně. A přeji Vám, paní Hano, abyste se za rok zase se spolužáky sešli v neztenčeném počtu.
Hana Šimková
Paní Dagmar, trochu Vám závidím. Také jsem byla ještě nedávno hodně aktivní, ale život se mnou trochu zamával. Nebo já se životem ?
Dagmar Bartušková
Paní Hano, pokud vám to takhle vyhovuje, tak neni co řešit. Já jsem typ jako Jarmila a Soňa, aktivity mimo domov jsou na denním pořádku. A že si je vychutnávám. Nedokážu si představit být zavřená v bytě jen s naším A rnoldem a Izákem /želvy/. Mám ráda lidi, se kterými máme společnou nit /hajzly rychle odhadnu a dám jim distanc, na to mám nos/ a v jejich společnosti je mi pak moc dobře.
Zdenka Jírová
Hano, jsem o pár let starší než Vy a dávám Vám za pravdu. Nemám chuť jezdit do Alp ani k moři. Mám už omezený pohyb, artróza je potvora. Jsem ráda, že mohu celkem pravidelně na 1-2 hodinovou procházku do parku, který máme rozlehlý a krásný. Pak si velmi ráda sednu do křesla s mými dvěma kočkami na klíně. Někdy musím i tu procházku vypustit, stačí jít na nákup.Jsem docela spokojená.
Věra Lišková
Hanko, moc vám to na fotkách sluší. To je na našem věku to nejhezčí, že si můžeme dělat co chceme, povinnosti ubyly. Takže máme větší svobodu, ať nám to všem vydrží co nejdéle.
Soňa Prachfeldová
Prostě každý si užívá svoji aktivitu po svém a jak mu to vyhovuje a je to dobře. Hanko život s pejskem - to přece nemá chybu, on nás miluje, nevyčítá, věrně čeká a ještě dbá o náš pohyb. Tak ať jsme zdravé :-) i s našimi věrnými kamarády.
Naděžda Špásová
Hanko, taky máme pejsky. Jsou to mazlíčci a občas si o to sezení na klíně i řeknou. Pohyb je důležitý a tak s nimi běhá manžel. Občas je vyvezeme na turistický výlet, nebo na zahradu. Já každé ráno lehce cvičím, chodím na brigádu a někdy si lenoším. Nic se nemá přehánět a adrenalin si zbytečně nezvyšuji. Mám se totiž ještě pořád ráda. Pejsek je krásný a přeji vám i jemu ještě hodně let spokojenosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.