My chceme platit za parkování...
Ilustrační foto: pixabay.com

My chceme platit za parkování...

27. 9. 2016

Současný starosta Nového Města (nebudu říkat, kterého, ale prostě existuje) se celkem nedávno rozhodl, že začne v neděli navštěvovat katolický kostel. Dokonce tam měl už své čtení. Nevím, jestli je to člen KDU-ČSL anebo hluboce věřící, či zda se jím nedávno stal, ale nijak bych to nehodnotil. Co se však nestalo? Či vlastně – stalo. Zanedlouho zrušil povinnost placení parkovného na historickém náměstí (kde je rovněž kostel), a to vždy v neděli až do 11 hodin. Kdy končí již všechny bohoslužby.

Protože je před volbami, začala se organizovat (samozřejmě skrytě, protože u nás se do viditelné opozice skoro nikdy nechodí) skupina nespokojených občanů, která poukazuje na to, že starosta zařídil zrušení parkovného po dobu bohoslužeb proto, aby se lépe uvedl mezi návštěvníky kostela. No a je přece před volbami.

Tak z tohoto vývoje jsem docela perplex. Já bych si uměl představit, kdyby občané protestovali, že mají platit parkovné v neděli (to se neplatí ani u nás v Liberci), ale oni protestují proti tomu, že je to zdarma. Nebo se tito občané změnili na zbohatlické pravičáky, kteří si lebedí, když můžou ždímat pracující lid? Ono parkovné není nic jiného než zvláštní druh zdanění.

To jsem zvědav, jak to bude po volbách. Jsou to krajské a senátní volby, nikoliv ty obecní. Ale i tak je několik možností:

a) starosta přestane chodit do kostela a parkování zdarma zruší,

b) starosta bude chodit do kostela pořád a tak asi bezplatné  parkování nezruší,

c) občané si bez ohledu na jeho návštěvu kostela prosadí, aby se muselo platit v neděli po celý den.

No a já bych si přál to nejméně pravděpodobné: d) občané si prosadí, aby se v neděli parkovné platit nemuselo vůbec.

Nojo, vlastně ono to asi nevyjde. Protože to placení parkovného je přece namířeno proti turistům, kteří o víkendu houfně přijíždějí, aby historický střed města, tento architektonický skvost, bezuzdně očumovali. A copak my – třebaže pod vládou levice – můžeme připustit, aby někdo čuměl zadarmo?

 

 

volby
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Předpokládám, že zvítězí zdravý rozum a parkovné se platit v neděli nebude.
Hana Rypáčková
To je jako s modrými a oranžovými zónami. Ti co bydlí u metra to vítají a rádi si zaplatí, kdo jede na návštěvu, nemá kde zaparkovat.... U nás se půl hodinu neplatí , až pak. Teď jsem si to užila v nemocnici- vjezd přes automat /neurazit si zrcátko/ a zase zpět- protože připlatit si chce každý a nejsou v areálu místa na parkování. Sice je na úkor zeleně budují, ale ...Jestli jic bude dost. Každý z personálu jede autem...
Jiří Libánský
Jestli je to opravdu kvůli bohoslužbám, tak se mi líbí, že radnice myslí i na tuto skupinu obyvatel. Je to potěšující, když se vedení města snaží vycházet občanům vstříc i takovými zdánlivými maličkostmi.
Jana Šenbergerová
Já už se nedivím vůbec ničemu. Všechno, co si dokážeme vymyslet, dokážeme také uskutečnit. A z toho mám docela obavy.
Libor Farský
Výborně, pane Oldřichu !
ivana kosťunová
Tiše žasnu - starosta sám o sobě nemůže nic nařídit ani zrušit. Zastupitelstvo to musí schválit. A zastupitelstvo, které schválí takovou pitomost si zaslouží defenestraci. Samozřejmě, že parkovné by se nemělo platit vůbec, snad se najde dost rozumných lidí, kteří to nakonec prosadí. Připomíná mi to Zvonokosy-bitvu o záchodek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%