Meditace na téma: Asi to čeká všechny

Meditace na téma: Asi to čeká všechny

15. 10. 2016

Nedávno jsem se zamyslela nad tím, jak se všechno mění. Je to na pováženou a jsem trochu rozzlobená. Jak to, že se mi prodlužují vzdálenosti? Úsek k obchodu jsem dříve došla za kratší dobu než dneska. Dnes mi to trvá dlouho, a když do toho obchodu dojdu a nakoupím, tak těch pár kousků nákupu je daleko těžších než dříve (že jsou dražší, to už pomíjím).

Koupím si noviny a zjistím, že je tisknou s menšími písmenky. Prosit lidi, aby mluvili zřetelně, je zbytečné. Všichni mluví tak potichu, že jim nerozumím. Je pravda, že bych si stejně nepamatovala, co by mi řekli, i kdybych je slyšela. Oblečení se vyrábí tak těsné, hlavně v pase a na stehnech, že je to hrozně nepříjemné. Raději si tedy nic nekoupím a navléknu si tepláky, které mě netlačí.

Lidé mého věku jsou mnohem starší než já. Tuhle jsem potkala jednu známou a tak strašně zestárla, že mě nepoznávala. 

O tomhle všem přemýšlím, když se ráno umývám. I ta zrcadla nedělají tak dobrá, jako před lety. Tu osobu v tom zrcadle totiž nepoznávám, ale umyju ji.

glosa
Hodnocení:
(4.7 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Je to tak,ale je potřeba se tomu nepoddávat a umět se tomu zasmát.A v televizi "huhňají",zvlášť v nových kriminálních seriálech.Je to ověřené i u mladších generací.Prý nejsou peníze na lepší techniku! mm
Drahomíra Stínilová
To je přesně vtipné. Ještě bych dodala, že den má nějak míň hodin. Vždyť to neustálé hledání klíčů, brýlí, lopatky na zahradě nemůže trvat tak dlouho. A taky=žena má být upravená i ve starším věku, ale jak, když brýle nenamaluješ a při sundání je v zrcadle jen rozmazaný flek.
Marie Seitlová
Pěkné a pravdivé
Zuzana Pivcová
Je to zvláštní, Hani, že Tvé syrově humorné články mi vždy spraví náladu. :-)
Hana Šimková
Jo, asi nás to čeká všechny,ale musíme to nést s humorem, jinak to bude hodně smutné.
ivana kosťunová
Osobu v zrcadle naštěstí bez brýlí vidím rozmazaně , ale už se těším na ty bláznivé věci, které bubu dělat , až konečně seknu s prací.
Oldřich Čepelka
Vtipné. Připadá mi to jako pokračování mého nedávného článku na i60 To je príma, být tak trochu starý někdy z 3. 10.
Věra Lišková
Jo v televizi huhńají, musím zesílit zvuk, na čtení mám brýle, již několik let a mladí lidé chodí tak rychle, že mizí přede mnou v dáli. Pak ale potkám maminku spolužačky, je jí přes devadesát a je celkem v pohodě, znám i pána, který jezdí v 90 letech vlakem na výlety. Hlavně neztrácet naději.
Libuše Křapová
Hanko, souhlasím. Taky nechápu, proč ti ostatní vypadají tak staře. Herci v televizi huhňají a není jim rozumět, zdraví mne nějací neznámí lidé - a pak jsem se dozvěděla, že to byla dcera kamarádky.... Proboha, vždyť jí bylo pět!! A na vlakovou zastávku jsem dřív měla pět minut, někdo mi ji přestěhoval opět minut dál. No nevím, co se to jen s tím světem děje :-)
Naděžda Špásová
Máme to všichni stejné. Řekla bych, že je to spíš smutné. Šťastnější jsou ti, kteří to berou s humorem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.