Ivan Lendl přiveze svoji
kolekci Muchových plakátů

Ivan Lendl přiveze svoji
kolekci Muchových plakátů

8. 8. 2012

Svou kolekci téměř všech originálních návrhů plakátů Alfonse Muchy vystaví v příštím roce v Praze bývalý slavný tenista Ivan Lendl. Mucha plakátů vytvořil celkem 119, Lendl jich vlastní 116. Výstava v Obecním domě začne 15. února, majitel sbírky osobně přijede na vernisáž a uspořádá i několik komentovaných prohlídek.

Lendl sám říká, že má plakáty vystavené doma a občas některá díla zapůjčuje na velké výstavy ve světě. „Jako celek bude kolekce vystavena úplně poprvé,“ uvedl ředitel Obecního domu Vlastimil Ježek. Muchovo jméno je neodmyslitelně spjato se secesí, jejíž výraznou českou ukázkou v Praze je právě Obecní dům. Podle Ježka tak je toto místo pro výstavu ideální.

Ivan Lendl připouští, že se mu sbírku pravděpodobně nepodaří zcela kompletovat. „Chybí mi ještě tři kusy. Jeden nikdo desítky let neviděl, další dva jsou v muzeích v New Yorku a Hamburku,“ míní Lendl.

výstavy výtvarné umění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.