Rychlá přesnídávka
FOTO: autorka

Rychlá přesnídávka

20. 10. 2016

Rychlou přesnídávku dělám každý rok a moc všem chutná.

Připravím si jablíčka, která oloupu a zbavím jádřinců. Nakrájím, dám do hrnce, malinko podleji vodou a na mírném ohni vařím s přidáním jednoho vanilkového cukru. Do dalšího kastrolu část rozvařených jablek odeberu, přidám jahody, které spolu s malinami a borůvkami mám na mražáku, nechám podusit a nakonec rozmixuji ponorným mixerem. Dám do skleniček a 10 minut zavařuji. Tak postupuji i s malinami a borůvkami.

Když si chci pohrát, tak do skleniček navrstvím postupně všechny příchutě, nejen to dobře vypadá, ale i chutná . Přesnídávka takto uvařená je krásně hustá a tím, že se kromě vanikového cukru další cukr nepřidává, je i zdravější.

Kdo neznáte, vyzkoušejte, dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(4.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Dělávám podobně přesnídávku jablečnou, když dostanu kabelu jablek a nevím, co s nimi. A dávno neplatí, že je to jen pro děti. Ona stačí nějaká operace zubů a jak přijdou vhod!
Dana Kolářová
Růži, příjemný pohled na „cestu“ k chutnému výsledku. Hezké podzimní dny.
Zuzana Pivcová
Vypadá to nádherně a od Tebe, Růženko, to určitě výborně chutná, protože Ty jsi nápaditá a zručná.
Eva Komínová
Když byly děti malé, také jsem jim dělala přesnídávky z jablíček, ale potom, když bylo i v zimě dostatek čerstvého ovoce, tak o ně ani neměly zájem. V těch skleničkách to opravdu dobře vypadá.
Jana Šenbergerová
Přesnídávky mi chutnají, i když dávám přednost čerstvému ovoci. Ty barevné skleničky vypadají moc lákavě a jejich obsah určitě chutná skvěle. Stačí podívat se na fotodokumentaci a sbíhají se mi sliny. :-)
Hana Rypáčková
Moc hezky to vypadá. Ostružinovou marmošku mám ještě na lince , ale jahod letos málo a borůvky žádné. Ale o přesnídávky pro mrňata už není zájem. Co jsem se jich pro své děti a první vnoučata nadělala! Pravda je, že už mají zoubky a ovoce koušou.
Růžena Marková
Růžo jako vždy jsi pilná jako včelička. Já letos dělala je švestkový povidla, protože Dana neměla čas zdělat švestky. Letos mi dcery dali zavařeniny, každá pár skleniček a tak mi to stačí na to moje pečení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.