Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta
FOTO: autor

Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta

28. 10. 2016

Když na jaře roku 2013 vyhrál v první přímé volbě prezidenta Miloš Zeman, byl jsem zklamán (volil jsem Karla Schwarzenberga), ale doufal jsem, že snad bude jeho předvolební rétorika zapomenuta a že se bude snažit být dobrým prezidentem České republiky. Bohužel, Miloš Zeman se o to, být dobrým prezidentem, ani nepokusil.

Připomeňmě si pár nejmarkantnějších Zemanových přešlapů.

Ihned po svém zvolení se obklopil lidmi s podivnou minulostí. Šéfporadcem se stal Martin Nejedlý, který jako jednatel firmy Lukoil zajišťoval napojení Zemana na Rusko, kancléř Vratislav Mynář nezískal a už ani nezíská bezpečnostní prověrku nejvyššího stupně, která je pro tuto funkci nezbytná. A mluvčí Ovčáček? Ten bez skrupulí lže novinářům a všem občanům do očí. 

Dva roky se snaží Zeman s mluvčím Ovčáčkem trapným způsobem zdiskreditovat spisovatele Ferdinanda Peroutku.

Když Rusko napadlo vojensky Ukrajinu a Evropská unie uvalila na Rusko sankce, Zeman byl jediným prezidentem, který jel za Putinem oslavit výročí Ruské federace.

Na pohřeb slovenského prezidenta Kováče dorazil Zeman pozdě a vinu svalil na letecké dispečery.

Po Rusku Zeman poklonkuje dalšímu totalitnímu režimu - komunistické Číně a mstí se ministru kultury Danielu Hermanovi za to, že se setkal s dalajlamou.

Díky němu se v České republice opět zavádí cenzura v médiích - televize Prima nejdříve neodvysílala a pak sestříhala zábavný program Jana Krause, ve kterém kritizovaly Zemana některé české osobnosti.

Toto je jen zlomek toho, co se v prezidenstké kanceláři na Pražském hradě událo za poslední tři roky. Opomíjím snahy prezidenta ovlivňovat českou politickou scénu, jeho obhroublý jazyk a vystupování na veřejnosti pod vlivem alkoholu.

Miloš Zeman je špatným prezidentem. Dokonce bych řekl, že se řadí k nejhorším prezidentům od roku 1918, protože věřejně dělá z občanů České republiky blázny.

Přeji České republice v den jejího výročí 28. října lepšího prezidenta. Snad budeme, my voliči, v příští přímé volbě prezidenta obezřetnější.

 

glosa politika prezident
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(3.2 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Plně souhlasím s paní Novotnou. Ještě nikdo mi nevysvětlil, proč volil Knížete? Neznám jediný důvod, který by mne přesvědčil. Jeho předvolební akce byla jen Göbelsovská propaganda - asi si ji ještě pamatoval z mládí.
Jana Smetanová
Do posledního písmene souhlasím s názorem pana Rašky,bohužel při hodnocení se mi zobrazila jen jedna hvězdička,tak to tímto opravuji.Hůře jsme si vybrat nemohli,naštěstí jsem nepatřila k jeho voličům,tak sobě vyčítat nemusím.
Marie Magdalena Klosová
Souhlasím s názorem p.Rašky.mm
Hana Novotná
Také trochu přispěji k diskusi. Měla bych toho na srdci hodně, ale nechci psát dlouho. Mně dnes jen vadí, co se všechno na prezidenta valí. Dovolil by si někdo dříve hlavu státu nějak pomlouvat, kritizovat, nebo věšet červené trenýrky na hradě? Asi těžko. Dnes není trestné nic, nebo jen nějaké nesmysly, které naopak ani za soud nestojí. Jednou je to náš prezident a měli bychom se k němu tak i chovat. A jak tu někteří píši že raději volili knížete. Když se dnes někde ucházíte o práci nesmíte být starý. Natož v práci pospávat a občas se vzbudit. Takový prezident by Vám nevadil? A ještě není Čech. Já nevím, já tedy v práci usínat nemohla. Chápu ale, že kdo má nějaký majetek, raději by volil aristokrata. A ještě k východním zemím. Západ dělá všechno dobré pro nás? Zlikvidoval se průmysl a všechno čím jsme byli soběstační, abychom to museli brát ze západu. No je to pro ně výhodně, protože mají nadbytek a co s ním? Jen čas ukáže kde byla pravda..
Jaroslav Maur
Lhát se nemá. Učili nás, že kdo lže, ten krade ! Pan Raška by měl svá tvrzení nejdříve dobře prověřit a teprve potom, když už má potřebu se svěřovat, zveřejnit.
ivana kosťunová
Já také neznám žádnou osobnost, která by prezentovala nějaké hodnoty, vizi, morálku. Všechny ty pseudoosobnosti , které se snaží veřejně prezentovat, zakládají své předvolební kampaně na vymezování se vůči prezidentovi a jeho ostouzení.
Lidmila Nejedlá
Jak snadné ukazovat na chyby někoho jiného. Pan prezident je prototyp českého člověka se vším všudy. V jeho jednáních vidíme, jací jsme. Proto nám tolik vadí??? Máme slabou vládu, slabého obojakého premiéra. Veškerou energii vyplácají na hádkách, chvástání, hlásání vlastní neomylnosti, bez jasného názoru. Komu jde o vlast a její blaho??? Nemám odpověď, jen otázky.
Květoslava HOUDKOVÁ
Spousta názorů - zajímavé pročtení - ale ten svůj nezměním.
Jitka Chodorová
Oprava, demokraticky
Jitka Chodorová
Plně se ztotožňuji s článkem Honzy Rašky, nechci tu dělat chytrou, politika mě celkem nezajímá, volila jsem knížete a nestydím se za to, ale proč ho sem někteří tahají, to nechápu, tady se řeší demkraticky zvolený prezident( podle některých), který se v této funkci neumí chovat, a dělá ostudu celému národu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%