Jsou mezi námi
FOTO: autorka

Jsou mezi námi

30. 10. 2016

Žijí na ulicích a je jich stále více. Narazíme na ně už všude a také všude překážejí. Perou se o místo ke své existenci. Vypadají opuštěně a někdy i bez péče. Jejich vizáž je často opravdu  zoufalá, ale vidíme, že i když tak zanedbaně nevypadají, na ulici jsou stejně.

Jejich možnost ubytování je stále menší. Jsou ve velkých městech i v menších městech, ale i na vesnicích. Zvlášť, když je počasí nevlídné, určitě hrozně trpí a na jejich zevnějšku se to promítne. Je na ně opravdu smutný pohled, hlavně na podzim a v zimě, když padá hodně sněhu. Jejich možnosti jsou omezené a jejich závislost na okolnostech je veliká.

Je to opravdu neveselé a vypadá to, že jejich situace se ještě zhorší. Je jich čím dál více a zdá se, že zaplní úplně všechno a nakonec budou světu vládnout.  Začínají  se velice nevraživě tvářit. Snaží se ale  o svou nepostradatelnost a už v tom umí chodit velmi dobře.

Ti, co k nim nemají žádný vztah, je  začínají nenávidět, ale změnit nic neumí. Jsou totiž stále silnější. Na ulicích se spolčují a někdy je jich neúnosně moc pohromadě. Umí se totiž i prosazovat a  mají sílu. Pokud si chcete být jisti životem, uhněte jim.

Jestli ale máte možnost umístit je do tepla, pod střechu a dobře se o ně postaráte, umí se i odvděčit. Udělají pro vás, co mohou. Musíme jenom doufat, že jednou je z ulice dostaneme.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Helenko, opravdu nemyslím jenom auta odložená.
Hana Šimková
Pane Romane, kam bych je dala vážně nevím Je to jenom zamyšlení a až vás zaplaví, tak mně je to jedno, já tady nebudu.
Hana Šimková
Elenka má pravdu, jistě že je to nadsázka, ale ne moc velká.
Hana Šimková
Aut začíná být skoro více, než lidí.
Hana Šimková
Ještě jednou se omlouvám, nechtěla jsem ubližovat vašim miláčkům, ale v Praze musíte jezdit přes hodinu kolem bloku než se vám podaří zaparkovat. A půjde to dál kam ?
Elena Valeriánová
Mně se článek naopak líbí. Vnímám z něj tak trochu nadsázku a připomíná mi Nerudův fejeton Kam s ním. Opravdu kam s nimi? Je to problém nás všech. Jistě auta k životu "potřebujeme", ale i dnes jsou lidé, co auto nemají. Cestují, přemisťují se a žijí, možná i o něco bohatší o zážitky sdílení s jinými lidmi. Přijde doba, kdy i my se budeme muset vzdát pohodlí našeho plechového miláčka. Pro svoji bezpečnost i pro bezpečnost jiných.
Hana Šimková
Jistě víte, že když chcete zaparkovat, dá vám to práci. A o tom mluvím.
Hana Šimková
Podívejte se okolo sebe, jak jsou všechna místa zaplavená . Jistě , že auta za to nemůžou, ale kde budou za chvíli stát?
Hana Šimková
Tak to jsem trochu přestřelila, ale já přece nemám nic proti autům, ale jsem proti tomu,že musí být na ulicích. Opravdu za chvíli nikam nevejdou.
Naděžda Špásová
Hanko, tentokrát s vámi nesouhlasím. Bez auta si už život představit nedovedu a ani nechci. Nebýt auta, neviděla bych tolik krásných míst. Na auto mi, prosím, nesahejte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.