Prezidentské volby v USA: triumf Donalda Trumpa
FOTO: www.donaldtrump.com

Prezidentské volby v USA: triumf Donalda Trumpa

9. 11. 2016

Amerika má za sebou pravděpodobně nejtěžší prezidentskou volbu ve své historii. Donald Trump před dvěma lety zahájil prezidenstkou kampaň jako naprostý outsider, mnozí jeho vystoupení brali jako komická představení, jenže mediální magnát se nevzdával. Svými populistickými projevy získaval stále více příznivců, porazil všechny soupeře ve své mateřské republikánské straně a po tvrdé a místy bezostyšné volební jízdě převálcoval i demokratku Hillary Clintonovou a dojel jako vítěz až do Bílého domu.

Pro svět to není dobrá zpráva, že Ruskem podporovaný mistr populismu bitvu o prezidentský trůn USA vyhrál. Republikáni navíc budou ovládat nejen oba Kongresy, ale teď i prezidentský úřad. Nezbývá než doufat, že Donald Trump bude i přes své narcistické sklony schopen bránit demokratické principy v USA a svět proti sílícímu nacionalismu a terorismu.

A je tu ještě poslední naděje, totiž že Donald Trump řadu svých plánů prezentovaných ve volební kampani nakonec neuskuteční, zklidní se a s odstupem času překvapí svět podobně jako před lety Ronald Reagan.

 

politika USA
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Myslím si, že dnes v politice i ekonomice vše souvisí se vším. Názory: "Co nám je do nějalé Ameriky?" jsou, bohužel, neopodstatněné.
Jiří Libánský
U nás jsme si zvolili Zemana. Tak co se divíme Američanům? Akorát, že Zeman v malé zemičce je pro ostatní státy jen taková spíše politická kuriozita, tak podobný neomalený sebestředný populista v čele velmoci se silným prezidentským systémem je problém celosvětový.
Květoslava HOUDKOVÁ
No, na mojí "výši" důchodu už se ani nemá co otřást !
Roman Procházka
Včera jsem si pustil rádio... Trump. V autě rádio...Trump. Večer televize a zase Trump. Lidi, já mám hlad... bojím se otevřít ledničku, aby v ní nebyl také on. Jen jedna otázka. A co nám to jako přinese dobrého? Čas ukáže. Ale už teď se mi klepe peněženka strachy.
Hana Rypáčková
Uvidíme, co se stane se světem. Zatím se jen otřásá finanční trh. /Ještě , že mé zlaté prsteny žádná z vnuček nechtěla, letí bílé zlato.../ :-)
Ilona Erika Kolář
Tak jsem se ráno vzbudila a nevěřila svým očím a uším. :(
Karel Boháček
Mám stejný názor jako Květa....
Oldřich Čepelka
Každá velká změna ve 21. století byla špatná. Všimněte si. Já bych volil menší zlo než "naději" na obrovský průšvih, který může dopadnout i na nás.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ať se amerikáni staví třeba na uši ! - hlavně aby "omylem" nezmáčkli obávané červené tlačítko a nechali svět v klidu.
Ladislav Vesecký
To bude smutku v té naši proamerické lživé mediální žumpě TV.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.