Jak si vyrobit adventní kalendář
FOTO: autorka

Jak si vyrobit adventní kalendář

13. 11. 2016

Všelijaké nástěnné kalendáře jsem už vnoučatům vyráběla. Otvírala se okénka u domečků nebo ozdoby na vánočním stromečku, kde se skrývaly dobroty. Vlastně byly takové podobné těm kupovaným v cukrárně. Letos jsem se inspirovala mladými šikovnými maminkami na webu a rozhodla se pro šité pytlíčky pověšené na větvičce.  

Zbytky látek jsem doplnila koupenou andělíčkovou látkou. Z nich jsem nastříhala 28 obdélníčků 10 x 20 cm, ze dvou stran po rubu sešila a nahoře obroubila. Dva cm od okraje sáčků jsem našila stužky k zavázání. A teď je jen naplnit dárečky pro mé dva andílky, Honzíka a Valinku, a pověsit je na větvičky. Použila jsem révoví, protože je dost členité, a natřela je bílou vodou ředitelnou barvou. Honzíkovi jsem do sáčku nastrkala vedle čokolády a bonbónků dílky lega. Až bude mít všechny pytlíčky otevřené, může si z postavit hasičské auto i s požárníkem. A Valinka najde celou malinkou zoologickou zahradu.

Adventní čas, tak tajemný a plný zázraků, je radostný pro děti i jejich babičky.

hobby Můj fígl
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miluše Hasenohrlová
Haničko, jsi šikulka.Moc pěkné a hlavně nápadité.Můj šicí stroj jsem darovala kamarádce.
Libor Farský
Obdivuji, milé dámy, vaši trpělivost. A samozřejmě výtvarné nápady, jako tento Haničky.
Jaroslava Handlová
Dárečky, vyrobené vlastníma rukama babičky, budou jistě v oblibě. Hanko, udělala jsi to moc pěkně, včetně těch větví.
Zdenka Žichovská
Hanko, krabičkový - byla to vystřihovánka, takže jsem to jen vystřihla, slepila, naaranžovala, ale vidím to jako dobrou inspiraci. Z barevných kartonů domečky........úplně to vidím. Takže královna nejsem, ale hračička, to asi ano.
Eva Balúchová
Hani,obdivuji tě,to bych nezvládla.Určitě budou mít vnoučata radost.
Hana Rypáčková
Dík za nakouknutí. Však tyto kalendáře se dají dát jen jednou a pak si je maminky sami napchávají... když dnes dcera odvážela ty větve, měla jsem starost aby nevypíchla nějaké oko v okolí... Zdeno, ten krabičkový- to je umění..Jsi královna babiček - hračiček. A korálky.Smekám... Na levanduli jsem taky šila pytlíčky...
Hana Čadová
Moc hezký nápad! Vnoučátka budou na kalendář od babičky vzpomínat. Já pro 4 vnoučata šít sáčky nebudu. U nás by sáčky musely být stejné, protože potom by byl boj!
Jana Slavíková
Teď jsem se na ten krabičkový koukla, taky musel být hodně pracný. Babičky-hračičky jsou k nezaplacení :-)
Zdenka Žichovská
Hanko, jsi šikulka. Když byly prvnímu vnoučkovi 2 roky (letos měl 18), také jsem šila „pytlíkový“ adventní kalendář z červené a bílé látky se zlatými hvězdičkami, čísla od 1 do 24 jsem napsala na pytlíky tužkou na textil. Vešla se tam i figurka Igráčka. To bylo radosti. Moc se mi líbí Tvůj nápad zavěsit pytlíky na větvičky. Já je měla připevněné jen na šňůře kolíky na prádlo. Jindy to bylo formou knihy, ve které byly mini-pytlíčky připevněné suchým zipem…..a jeden - krabičkový, pro inspiraci dám na FD.
Jana Šenbergerová
Hezký nápad i zpracování. V tomto ohledu jako babička za moc nestojím. Ten stromeček z ruliček toaletního papíru bych také ráda viděla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.