Fotoreportáž: Znojmo
Ilustrační foto: Anna Čípová

Fotoreportáž: Znojmo

16. 11. 2016

V listopadu loňského roku jsme poznávali Znojmo a jeho okolí. Byli jsme ubytováni v penzionu Anna v Dobšicích a chodili pěšky podél řeky Dyje do Znojma. Památky byly zavřené, o to více času jsme měli na toulky po městě a fotografování. Historické jádro je obklopené zbytky středověkých hradeb, nachází se zde mnoho kostelů, křivolakých uliček a několik vyhlídek. Navštívili jsme Loucký klášter, kde je muzeum vinařství a možnost ochutnávky vín.   

Jeden den jsme jeli autem do malé vesnice Čížov, která leží přímo v Národním parku Podyjí. Prohlédli jsme si galerii Lesovna pod širým nebem, kde byly k vidění fotografie NP Podyjí doplněné básněmi. Prošli jsme památník železné opony a z informačních tabulí se dověděli, že celková délka železné opony na území ČSSR byla 930 km a o život přišlo 390 běženců a 654 pohraničníků.

Z Čížova jsme vyrazili po modré turistické značce na Hardeggskou vyhlídku, odkud je úžasný výhled do údolí řeky Dyje a na nejmenší městečko Rakouska Hardegg. A o dalším putování bylo rozhodnuto. Sešli jsme do údolí a přímo u hraničního mostu upoutal naši pozornost velký perleťový knoflík, který připomíná řemeslnou tradici. Prošli jsme městečko s malebnými domky, kostelem sv. Víta a středověkým hradem Hardegg, bohužel všechny památkové objekty byly uzavřeny.

Pozdní odpoledne jsme strávili v rakouském městečku Retz, které leží 12 km od Znojma. Prošli jsme náměstí, několik uliček a povečeřeli v restauraci, kde nás obsluhovala česká servírka.

Znojmo a jeho okolí je turisticky velmi atraktivní. Nestihli jsme navštívit všechna zajímavá místa a věděli jsme, že se musíme vrátit. Koncem června letošního roku se tak stalo, místem pobytu byl Vranov nad Dyjí – více ve fotoreportáži „Začátek prázdnin“.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Hezká FR, Znojmo a nedaleké Rakousko asi nikdy nenavštívím, a tak děkuji za virtuální možnost. :-)
Anna Čípová
Děkuji všem za milé komentáře, moc potěšily. Znojmo je zajímavé město, kouzelné jsou uličky, některé ještě čekají na zvelebení. Bohužel musím konstatovat, že rakouská městečka jsou upravenější. A pro Alenku T. - Krammerova vila je sídlem správy Vodního díla Znojmo.
Soňa Prachfeldová
Aničko, připomněla jsi mi moji hezkou dovolenou v Bítově a jmenovaná místa jsme navštívili. Hardegg a vyhlídka mě okouzlily. Příští rok jedem v červenci do Bořetic a budou zase výlety po krásné Moravě . Moc hezké !
ivana kosťunová
Znojmo, vidím tě dvojmo- sloka z nějaké písně. Dle fotek to musí být velmi krásné město.
Naděžda Špásová
Ve Znojmě jsme taky nikdy nebyli. A asi ani nebudeme. Aničko, musí to tam být podle vašich fotek moc hezké, protože ty jsou parádní. *****
Eva Krausová
Znojmo jak vidno je krásné město i okolí. Snímky super. Jen bych řekla, že obch. dům Dyje na Masarykově náměstí je dost velká hrůza, jak tam mohli dovolit vůbec něco takového postavit, ptám se...?
Eva Balúchová
Ač to mám z vás diskutujících do Znojma nejblíž,nikdy jsem tam nebyla.Znám ho jenom z krásných fotek Aničky.Slibuji,že to napravím.
Marie Seitlová
Pěkný článek a doplněný krásnými fotkami.
Alena Vávrová
Aničko, jste zdatní turisté i fotografové a díky tobě, že ses s námi podělila o tak krásné záběry. Tady jsem taky nikdy nebyla.
Dana Kolářová
Ráda jsem poznala Znojmo a okolí v pěkné fotoreportáži.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.