Děkujeme krajům za podporu
Ilustrace: Michaela Horáková

Děkujeme krajům za podporu

19. 11. 2016

Zpravodajský web iDnes vydal článek s názvem Žena šéfa Sněmovny získala na web pro seniory statisíce od hejtmanů ČSSD. Rád bych autorovi článku sdělil takto veřejně pár slov o našem portálu.

Jsem jedním ze zakladatelů portálu pro aktivní seniory i60.cz, který jsme spustili v roce 2012. Šest let, každý den, od pondělí do neděle, editujeme texty seniorů, kteří na portál píší, vymýšlíme a připravujeme nejrůznější soutěže, snažíme se portál neustále vylepšovat, aby zaujal další seniorské čtenáře. Veškerou práci děláme ve svém volném čase a zcela zdarma! Jedinou odměnou jsou pro nás pozitivní ohlasy samotných uživatelů portálu.

Na i60.cz našly stovky lidí nové přátele, kteří se pravidelně scházejí, pořádají společná setkání, výlety a srazy po celé republice. Desítky lidí na náš portál píší vlastní články, cestopisy, recepty, básně. Jsou to dost často vdovy anebo osamělí lidé, kteří díky portálu i60 našli novou zábavu i inspiraci. Věřím, že i prarodičům autora článku na iDnes by se náš portál líbil.

Třetí rok na našem portále funguje projekt i60 Senior Fashion aneb Hledáme naše modelky. Pro dámy v letech jsme uspořádali více než dvacet módních přehlídek v několika českých městech. Desítkám žen jsme splnili jejich sen z mládí, stovky žen jsme zbavili mindráků ze stárnutí či přebytečných kil…

Nejnovějším naším projektem je pak speciální „Vyhledavač“ pro seniory, jehož cílem je pomoci lidem v nouzi. Vyhledavač (který je stále ve fázi vývoje) funguje tak, že si lidé, kteří se ocitnou v nějaké nepříznivé životní situaci, mohou rychle najít potřebné informace či kontakty na úřady a organizace. A protože většinu těchto úřadů a institucí, na které odkazy vedou, spravují kraje nebo města, požádali jsme příslušné úřady o dotace, díky kterým můžeme náš Vyhledavač naprogramovat, naplňovat a spravovat. Magistrátu hlavního města Prahy, Pardubickému kraji, Středočeskému kraji a Jihomoravskému kraji tímto děkuji, že naše žádosti o dotace schválili.

Získané dotace budou do koruny vynaloženy na portál i60, který už šest let připravuje nejrůznější aktivity pro naše seniorské spoluobčany. Těžko bychom za tyto peníze pořídili čapí hnízda, pandury, gripeny či financovali projekty Opencard, IZIP apod.

Naštěstí jsme apolitický server a nemusíme řešit, jakému politikovi pomoci a kterému uškodit. Nás jen mrzí, že politici si na seniory vzpomenou většinou jen před volbami.

Na závěr bych ještě rád poděkoval Kamile Hamáčkové, že do našeho projektu vstoupila (ve společnosti, která provozuje portál i60, má minoritní 15procentní podíl) a že můžeme využít jejích dlouholetých zkušeností z práce redaktorky MF Dnes, kde jsme se cca před 20 lety poznali a spřátelili.

Věřím, že nám článek na iDnes přinese nejen nové čtenáře, ale i finanční podporovatele.

Za redakci i60.cz

Jan Raška

 

 

 

 

 

 

 

čtenáři i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Nevyjadřuji se k něčemu, o čem nic nevím. Nicméně některým novinářům jsou fakta ukradená a jsou schopni napsat cokoliv. Hlavně tedy o tom, co podle nich zavání jakýmsi průšvihem. Já jsem ráda, že mohu být členem té "íčkokumpanie" a věřte, že rozšíření o takové čtenáře, kteří napsali komentáře k tomu článku, vážně nestojím. Díky, Honzo, za Tvoji práci a vůbec za portál jako takový.
Libuše Hvězdová
Pane Karle H., pokud máte takhle kvalitního daňového poradce, tak bych si na Vašem místě ihned našla jiného. Navýšení důchodu pro pracující důchodce není žádná výjimka, ale běžná věc. Pokud si ve vyhledávači na internetu zadáte - pracující důchodci, tak se toto dozvíte také.
Karel Hyndrák
Ad Jiřina Vyhledávač. Jo na Googlu se najde leccos, akorát musíte vědět co chcete. Některé věci nefungují automaticky a musíte požádat. Na Vyhledavači jsem našel "Navýšení důchodu pro pracující důchodce". Nadával jsem svému daňovému poradci: "Proč si mi to neřekl ty slone?" On na to: "Nemůžu vědět o každé výjimce!" Na sociálním úřadě v okénku Důchody se na mě paní usmívala: "Jo je to běžná věc, tady mi to podepište". Mám nárok, zvednou mi důchod. Mají na to 3 měsíce, ale říkali, že mají 72 000 žádostí, tak musím být trpělivý. Vyhledávač je pro tzv. "slušné lidi", kteří se stydí žádat, anebo nevědí na co mají nárok (např. Příspěvek na péči). Jsou i skupiny obyvatel, které znají jen svá práva a na sociálním úřadě je hlasitě vymůžou.
Jarmila Komberec Jakubcová
Podle mého názoru by mohly přispět všechny kraje, protože portál sdružuj seniory napříč celou naší zemí. Určitě takto vynaložené finance pomáhají aktivitě seniorů a nechápu proto kritiku pana redaktora.
Věra Lišková
Portál i60 se mi líbí a přináší nám zábavu i poučení. Je to výborný počin pro nás seniory. Soutěžíme a dozvídáme se plno nových věcí, každý je "odborníkem" v jiném oboru. Jsou to od krajů účelně vynaložené prostředky, protože se udržujeme v dobré duševní kondici.
Jana Šenbergerová
Lepší portál pro seniory jsem na internetu nenašla. To, že se tu projevují jen někteří, není chyba portálu. Ten nikomu nic nevnucuje, ale dává příležitost všem. Stačí podívat se na čtenost jednotlivých článků. Tím nemyslím počet komentářů, který je zase závislý především na tom, jak moc lidí má potřebu vyjádřit se otevřeně. Jsem ráda, že tu mohu vyjádřit své názory bez obav, že budou znevažovány, protože starosti i radosti ostatních seniorů se v mnohém těm mým podobají. Občasný nesouhlas není na závadu, spíše naopak, otevře mi jiné obzory, než ke kterým dohlédnu sama. Tímto bych ráda vyjádřila svou podporu všem, kterým na seniorech opravdu záleží.
Květoslava HOUDKOVÁ
Rozšíření "i60" o VYHLEDÁVAČ považuji za velmi užitečný počin. Přesto, že si sama už umím leccos vyhledat, stále se však považuji za PC-učně a takto mít směry vyhledání pohromadě mi vyhovuje. Např. žiji ve středočes.kraji = využila jsem nabídku z vyhledavače a budu dostávat novinky akcí přímo na mail - obdobně využiji i další nabídky. Základní kurzy práce s PC pro seniory pořádají úřady i organizace v ČR - rozhodující je jen počet zájemců. V našem kurzu se např. sešly 3 skup. á 18 osob = začátečníci a 2 skup. á 18 osob = pokročilí. Všichni jsme absolvovali zdarmam= náklady + zakoupení 2 učeb./osobu uhradil přísluš. úřad.
Zuzana Pivcová
Nechce se mi to ani číst. Kdyby všichni redaktoři i60 neměli zaměstnání jinde, tak by tenhle portál vůbec neexistoval. Ten skutečně nikoho neživí a nikdo si z něj pro nějaké své vlastní potřeby neukrajuje.
Karel Hyndrák
iDnes poklesl ještě pod úroveň bulváru. Nezodpovědný redaktor (Autor: Lukáš Valášek) použil metodu "Jedna paní povídala" a napsal : "Odborníci ale „Senior hledač“ ocenili maximálně na desetinu". Je to blábol, zřejmě neví o čem píše. Ošklivé jsou ty komentáře lidí, kteří neví o co jde a jen vylévají svůj vztek na cokoli. Nejlepší by bylo, kdyby jste se na Vyhledavač sami podívali. Nejsou tam jen věci pro lidi v nouzi, můžete si tam v klidu spočítat eventuální vdovský důchod. Ano Vyhledávač má slabiny, neb čerpá z údajů např. Ministerstva práce a sociálních věcí, které je aktualizovalo v roce 2012. Jo jsou tam ještě faxová čísla. Každý kraj si dělá informace pro seniory jinak, není v tom žádný řád, prostě bordel. Stránky sociální a zdravotní péče Hradeckého kraje nefungují vůbec, atd. atd. Plivat na dobrou věc může jen ubožák.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.