Margot úly
FOTO: autorka

Margot úly

18. 12. 2017

Na přípravu úlů budeme potřebovat:

Margot čokoládu 3 kusy
Mletý cukr 5 dkg
Piškoty 40 kusů
Máslo 10 dkg
Vanilkový cukr 1 balíček
Rum nebo slivovici
Formičku na úly

POSTUP:
Vychlazenou Margot čokoládu si na struhadle nastrouháme do mísy. Piškoty pomeleme nebo nastouháme, přidáme mletý cukr, vanilkový cukr, nahřáté máslo a stopečku rumu nebo slivovice. Vše ručně promícháme a vypracujeme váleček, který zabalíme do igelitu a dáme aspoň  na 3 hodiny do lednice. Pak si formičku na úly trochu vysypeme mletým cukrem, namačkáme trochu těsta, uděláme vařečkou důlek a vyklopíme. Pak naplníme krémem, já plním Nutellou, a nalepíme na piškot.

Kdo neznáte, vyzkoušejte, nejenom, že je to rychlé, ale i moc dobré.

 

Z archivu - náš portál obsahuje více než 8 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Mňam! Ale musí to být kalorická bomba. A ta vůle potřebná k tomu, aby se člověk ovládl a, s prominutím, jich nesežral moc najednou.
Dana Kolářová
Lákavé, ale pro mne jen na podívání.
Jana Slavíková
Vosí hnízda neboli vosáky dělám jako poslední cukroví a zpracuji do nich všechny zbytky krémů, mletých ořechů a polámané cukroví, přidávám i rozpuštěnou čokoládu. Letos jsem je ještě nedělala. Pokud nejdou z formičky vyklopit, stačí nejdřív vložit kus potravinářské folie a pak vmáčknout těsto. Mám otvírací formičku, ale tenhle fígl používám.
Marie Seitlová
Tento recept neznám, ale ořechové ano. Mám je moc ráda a už jsou udělány.
Alena Vávrová
Určitě je to moc dobré, Růženka umí, ale je to i kalorická bomba ;-). A mně dneska po návštěvě u obvodní l. přešla veškerá chuť na sladké, t. zn. i na další pečení či nepečení...
Jarmila Komberec Jakubcová
recept neznám, úly vypadají lákavě, jen se bojím, že by to pro mně bylo moc sladké. Mně stačí podívat se na cukr a přiberu kilo.
Růžena Antlová
Ano 40 kusů piškotů pomlet nebo nastrouhat a na celé další piškoty úly nalepit z té dávky je 38 kusů. Takže další piškoty nechat v celku
Hana Zmeková
Úly jsem dělávala,ale těsto mám ořechové.... teď už skoro nic nepeču,protože mám alergii na ořechy,tak s něma nemohu ani pracovat.... :( jinak jsou moc dobréééé..... :)
Jana Šenbergerová
Mám včelí úlky ráda, ale sama je nikdy nedělám. O to víc mi chutnají, když je někde dostanu. Trochu mi uniká, jak je to s těmi piškoty. Těch 40 kusů se pomele a na další se úlky přilepí? Kdybych to chtěla zkusit, ať to nepokazím. Někde určitě mám na ně formičku. Dík za receptík!
Hana Rypáčková
Všichni z rodiny tvoří úly a já je nemám ráda, tak je nedělám.Ale vypadá to dobře, jistě to i dobře chutná.Růženka je kuchařka....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.