Fotoreportáž: Mlhavé odpoledne v rožnovském skanzenu
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Mlhavé odpoledne v rožnovském skanzenu

12. 2. 2017

Počasí na začátku února bylo v Beskydech aprílové. Mráz - obleva, sněžení - déšť, slunečno - zataženo, ale převládaly mlhy. První únorový pátek byla tak hustá mlha, že by se dala krájet. Na odpoledne jsem si naplánovala návštěvu knihovny, kterou jsem spojila s procházkou přes dolní a horní část rožnovského parku. Kolem plotu jsem obešla skanzen a u vchodu do „Valašského městečka“ požádala pracovníka muzea, zda si mohu pořídit několik záběrů. Stavby skanzenu jsem nikdy nefotila v zimě a v mlze.

Dostala jsem svolení a za velkého poklidu jsem prošla část areálu. Krásný bílý sníh, prohrnuté chodníčky a mlhou zahalené dřevěné stavby. Neskutečná nádhera. Zimní nostalgii jsem si nejvíce vychutnala na „Valašském Slavíně“. Kolem dřevěného kostelíčka jsou umístěny náhrobky osobností, které proslavily východní Moravu.

Z procházky jsem připravila fotoreportáž. Pokud máte zájem, nahlédněte. Rožnov bude začátkem června určitě barevnější a veselejší. Tak přijeďte.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Elenko - sebehezčí procházku v zimě bych určitě neabsolvovala - v červnu bude líp ! Ceny ubyt. jsem si prohlédla na www.hotelu - na atraktivní turistickou oblast jsou přijatelné (i za 1 lůžk.) - takže co bych nestíhala při Setkání, dojedu si sem znovu - třeba zač. mimosezony. A -pro změnu- cestovat autobusem.
Jitka Mošovská
Pěkná zimní procházka, pro mne zajímavé budovy.
Eva Balúchová
I když v mlze,všechny místa jsem poznala a do Rožnova se těším.Elen,takynad tím přemýšlím,že jestli se zadaří a bude místo v hotelu,přijela bych o den dřív.
Elena Valeriánová
Aničko, už když jsem četla tvojí pozvánku na foto procházku začala jsem se těšit. Tak to je moje gusto. Poetická procházka, nevím jestli jsme si ten Rožnov neměli dát na více dní.
Zuzana Pivcová
To je úplně snová vycházka. Krásné záběry.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.