Poznáte toto nádraží?
Foto: autorka

Poznáte toto nádraží?

15. 3. 2017

K představení tohoto nádraží a s ním i celého průmyslového města přispěla nečekaně naše návštěva známého člověka v tamní nemocnici (kde je mimo jiné i jeden z našich babyboxů). Koncem války, 22. 3. 1945, bylo zasaženo americkými letouny ve spojitosti s bombardováním rafinerie v jiném, blízkém městě. Bylo rodištěm někdejší známé herečky a kabaretní šansoniérky. Raritou je trať procházející zdejším novodobým náměstím.

P. S. Prosím, nezvětšujte si zatím přiložené snímky, na některém byste mohli zblízka objevit název, o nějž se jedná.

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Tak tohle nádraží jsem poznala i bez nápovědy. Najezdila jsem se do toho města hodně jako holka k tetě na prázdniny a jezdím tam i teď za sestřenicí a bratrancem. Při tom bombardování zachránil můj dědeček život mojí tehdy 18.leté mamince tím, že ji na poslední chvíli za nohy odtáhl před padající střepinou.
Helenka Vambleki
naznám, ale našla jsem. Velká chemická továrna do roku 1954 patříla Spolku pro chemickou a hutní výrobu v Praze a je zaměřená zejména na výrobu kaprolaktamu, chlóru a jeho další zpracování na PVC.
Jana Šenbergerová
Myslíme si, že jsme to našli, ale nikdy jsme tam nebyli. :-)
Anna Potůčková
Vím, narodil se zde český zpěvák, který zpíval v ČESKO HLEDÁ SUPERSTAR a také v DO-RE-MI.
Zdenka Žichovská
Už vím. Narodila se zde L. H.
Naděžda Špásová
Už jsme přes něj určitě někdy jeli. Vím o jaké město jde, ale neznám ho.
Jitka Hašková
Myslím, že jsem poznala město, většinou jsem tam jezdívala autobusem, ale ten vlak přes náměstí si pamatuji. Je tam krásné koupaliště a velká chemička. Jezdila jsem tam za kamarádkou, kteá mi bohužel na podzim zemřela.
ivana kosťunová
Tak tohle otlučené nádraží znám, párkrát jsme šli kolem při návštěvě dcery. A ty všudypřítomné paneláky a trať přes město - ošklivější město jsem ještě neviděla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.