Poznáte toto nádraží?
FOTO: autorka

Poznáte toto nádraží?

8. 4. 2017

K tomuto nádraží mám obzvlášť vřelý vztah. Není velké, v přízemí je dopravní kancelář a nahoře byty, kde bydlí nádražáci, bývalí kolegové.

Od prvního dubna  letošního roku tu opět projíždí historické vlaky na pravidelné víkendové turistické lince, značené krajem jako T3. Samostatná obec, ve které se nádraží nachází, se pyšní jedním z nejmladších, nejmenších a zároveň  nejkrásnějších  zámků s jedinečným anglickým parkem  v České republice. Na zámku pravidelně pořádá koncerty můj syn.

Kdo ještě neví, přidávám další nápovědu:

1. Pivovar

2. Přívoz

Teď už je to hračka.

 

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Všem, kdo jste hádali, gratuluji, poněvadž jste se všichni dopracovali k Velkému Březnu. Velké Březno je malá stanice, kde jsem dříve sloužila, proto mám k tomuto nádraží osobní vztah. Dodnes se všichni scházíme. Zámek ve Velkém Březně dal postavit hrabě K. Chotek, nejvyšší purkrabí Českého královstsví a z rodiny Chotků pocházela i Žofie Chotková, manželka Františka Ferdinada d´Este, která byla s tím zavražděna v Sarajevu r. 1914. Na zámku se oddává, konají se tam koncerty, ale sál je dost malý, je to spíš takové komorní prostředí. Ve Velkém Březně je pivovar, kde se pravidelně konají exkurze jezdí tam hojně i Němci. Je tam i Loupežnická jeskyně a hlavně tam vede trať do Zubrnic, kde se nachází železniční muzeum a skanzen. Je provozována jezdí jen od dubna do října o víkendech, ale výlet stojí za to. :)
Alena Tollarová
Rod Chotků.
Soňa Prachfeldová
Také jsem uhádla - konečně
Věra Lišková
Konečně, díky nápovědě, jsem našla.
Helenka Vambleki
Vím, asi už jdeme trochu pozdě, už je dubno :-) a trochu se bojím, mají tam loupežníka v puklinové jeskyni :-)
Věra Lišková
Hledám marně.
Jana Šenbergerová
Stihla jsem si prohlédnout i půvabný zámeček. Trávit tam důchod se služebnictvem, to musela být paráda. :-)
Jana Šenbergerová
Další nádraží, kterým jsem mohla projíždět, ale nepamatuji si to. Mě navedla T3. Mám pocit, že s nádražími je to podobné jako s lidmi. mohou nám přirůst k srdci, i když příliš krásy nepoberou. Důležité je očím neviditelné. :-)
Naděžda Špásová
Ilono, už jsem doma. Kdysi jsme tam z práce jako brigáda jezdili na sena a skončili jsme v Tivo.. . Na zámku a v zahradě jsme se byli s mužem podívat no a o pivu nemusím ani mluvit. Oni jsou vlastně dvě. O tom historickém vláčku mám článek. Tam jsme byli loni. :-)
Hana Rypáčková
Vím a napsala jsem to do minulé hádanky.jsem na telefonu totiź. Ale znám to .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.