Poznáte toto nádraží?
Foto: autorka

Poznáte toto nádraží?

27. 4. 2017

Romantické nádražíčko v jednom z nejkrásnějších koutů naší země, ke kterému mám citový vztah.  Kdysi rušná osada, dnes jedna chalupa a Travel free shop se směnárnou,  muzeum a mraky a mraky turistů, hlavně z  Německa a také z Rakouska. Z české strany se na nádraží dostanete jen vlakem, na kole, pěšky či na lyžích,  autem pouze na zvláštní povolení. Na německé straně je parkoviště, kam zajíždí pravidelná linka. Podnikají se odtud výlety do nejatraktivnějích částí hor na české i německé straně.  Podle fotek předpokládám, že uhodne většina a pro ty, kdo tu ještě nebyli, přidám maličkou nápovědu:

Od 5. 5. sem bude opět jezdit na objednávku kraje o sobotách a nedělích  přímý vlak z Prahy (rychlík vyšší kvality Rx). V letní sezóně každý den a pak do konce října zase jen v sobotu a v neděli.

 

 

 

Fotohádanky nádraží
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Jsem ráda, že jsem to nakonec včera taky našla a byli jsme tak blízko....vloni jsme šli do Stožce..., ale dál už ne...
Ilona Erika Kolář
Tak já dnes odtajňuji: Ano, uhodli jste všichni, je to Nové Údolí, konečná stanice jednokolejné trati č. 197 z Číčenic do Nového Údolí. Jede se přes Černý Kříž a Stožec. A právě ze Stožce už se sem autem nedostanete, pouze na povolení. Je to cca 5km od Nového Údolí. _Ve Stožci na zastávce si dělají pravidelně hnizdo vlaštovky. Všem vřele doporučuji, je to skuteně nádhera. Dva roky z Nového Údolí navazuje na německé straně autobus, který vás vyveze (kdo nechce šlapat) až na Třístoličník. Z české strany se tam dá dostat pouze po turistické krkolomné stezce. Jízdenka se dá koupit buďto ve vlaku nebo na všech českých nádražích a nebo i v autobuse. Hanka zná, my tam pravidelně jezdíme minimálně 1x ročně. Opravdu je to super výlet.:)))
Helenka Vambleki
No to je novina, toto údolí neznám
Alena Vávrová
Našla jsem hned, i když jsem tam nikdy nebyla, tak jsem o tom četla. Šumavu bohužel moc neznám, ale byla jsem v Pošumaví.
Naděžda Špásová
Už jsem to našla, ale dalo mi to zabrat. Zrovna jako Lenka H. jsem tam nikdy nebyla a pochybuju, že někdy budu. NÚ asi nikdy nepoznám.
Zuzana Pivcová
Díky Českým dráhám jsem to našla. Bohužel obvyklý smutný osud vysídleného pohraničí, kde však nezůstali ani noví osadníci, jelikož tam spadla Železná opona. Obdiv zaslouží nadšenci, kteří zprovoznili rozebranou část trati, přes 100m, znovu přes hranice. Kdyby chytráci nezrušili motorák z Týna do žel. stanice Č., kde bychom přestoupily, mohly jsme tam v létě krásně zajet.
Anna Čípová
Krčma Vagon hodně pomohla.
Marie Bartošová
Nebýt železné opony, mohli jsme tudy jezdit do Bavor. Ráda bych se tam podívala.
Jana Šenbergerová
Společnými silami jsme si poradili díky nápovědě o vlaku docela rychle. Do našich údolí vlaky nejezdí. Íčko nám hezky rozšiřuje obzory, které bychom ještě rádi někdy navštívili. :-)
Hana Rypáčková
Já samozřejmě ano....Dáme někdy výlet?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.