Internet a Vy, 17.díl: Jak přesunout oblíbenou stránku na plochu a jak zvětšit písmo
Ilustrační foto: pixabay.com

Internet a Vy, 17.díl: Jak přesunout oblíbenou stránku na plochu a jak zvětšit písmo

14. 5. 2017

Přesunutí stránky
Každý z nás má nejspíš svou vlastní oblíbenou stránku, kterou velice často navštěvuje. Je však velice otravné danou stránku pokaždé zdlouhavě hledat. Jediné, co vám stačí, je vytvořit ikonu vaší oblíbené stránky na ploše. Není to vůbec složité a určitě se vám to povede zvládnout i tentokrát! Nejprve si na Internetu najděte stránku, které chcete vytvořit zástupce na ploše. Já si zvolila svou oblíbenou stránku na sledování filmů v angličtině, Putlocker.

1.png

 

Pokud jako prohlížeč používáte Chrome (ikonka, která je světle označená na spodní liště), budete pracovat s písmenkem i, které je v kroužku a vyskytuje se v horní vyhledávací liště hned vedle webové adresy. Pomocí ikonky v pravém horním rohu, ta ikonka hned vedle křížku, si zmenšete stránku tak, abyste mohli vidět vaši plochu. Pokud máte otevřené některé dokumenty, tak si je buď zavřete, nebo je zmenšete. V momentě, kdy uvidíte plochu a zároveň i v kroužku, máte vyhráno! Stačí pouze zmáčknout to i a plynulým pohybem přeneste zobrazený text na plochu. Měla by se vám objevit ikonka, která bude vypadat úplně stejně jako ikonka vašeho internetového prohlížeče.

U ostatních prohlížečů je postup zcela totožný, jediným rozdílem je odlišné značení ikonek vedle webové adresy. Takto vypadá ikona na ploše:

2(1).png

První část máme úspěšně za sebou, teď je řada na zvětšení písma.

Zvětšení písma na počítači
Pokud byste si rádi zvětšili velikost písma na Internetu, není nic jednoduššího než si přiblížit celou stránku. Stačí pouze zmáčknout Ctrl a + nebo Ctrl a pohybovat kolečkem u myši. Pokud jde o změnu velikosti na monitoru jako takovém, musíte si ve svém počítači nejprve najít Ovládací panely, kde dále vyberete Vzhled a přizpůsobení, dále Zobrazení a Rozlišení zobrazení. Zde si snížíte rozlišení, například na 1024x768. Dále se vrátíte zpět do Zobrazení, kde si vyberete velikost položek a velikosti textu například záhlaví, ikon a dalších míst.

3.png

 

Tak a máme to za sebou! Opět jsme to společně zvládli a příště se podíváme na to, jak si nainstalovat případně změnit internetový prohlížeč a jak používat klávesové zkratky.

 

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%