Výlet do ZOO Praha
Foto: autorka

Výlet do ZOO Praha

9. 6. 2017

Den dětí se slaví každoročně 1. června a také u této příležitosti jsou připravovány různé společenské i sportovní akce.

Exod Blansko - sekce seniorů pořádal ale už v sobotu 27. května 2017 zájezd pro děti s rodiči či prarodiči do ZOO Praha.

Vnoučat mám celkem hodně, takže tentokrát jsem si na zájezd vybrala nejmladšího 8letého a měl to současně i ke svým narozeninám.

Senioři nad 70 let  platí v ZOO za vstupenku jen 1 Kč, takže jsem to měla hodně levné - musím přiznat, že s tak levnou vstupenkou jsem se ještě nikde nesetkala. Za 5 Kč jsme si koupili Orientační plán ZOO Praha, a protože vnuk tam byl už loni a já nikdy, tak mi dělal obětavého a nadšeného průvodce.

Chlapec jásal nad vším, co viděl, nejdříve na zástávce u Motorestu s kamzíky a pak v ZOO už jeho nadšení nebralo konce.

V Indonéské džungli to bylo náročné, u ledních medvědů pohodové. Šli jsme stezkou napříč kontinenty, severským lesem, na pláni jsme viděli velbloudy, jeleny, bizony i koně. Na skalním masivu bylo také hodně plazů, orlosupů, v ptačích mokřadech nás zaujali jeřábi, kachny, viděli jsme i tygry v pavilonu šelem a mnoho plazů.

Vnuk byl nadšen i v pavilonu velkých želv, ve vodním světě a opičích ostrovech - nejvíce se mu líbili pelikáni a plameňáci.

Ale nejvíc se těšil na pavilon goril, protože zde byl už i loni a věděl, že tam bude nějaké gorilí mládě. Byl velice nadšen, něco si fotografoval sám, něco já, prostě tam se nemohl od goril vůbec odtrhnout...

A co teprve pavilon tučńáků a lachtani - tam už si fotil moc a moc sám a vydržel by tam hodně dlouho, ale museli jsme už odcházet na autobus...

V ZOO Praha jsme prožili nádherný den, měli jsme výborné počasí - vnukovo nadšení i veliký elán se všude přenášel i na mne.  Náš výlet měl jen jedinou chybu -  že jsme nestihli všechno projít...

Vnuk si nejvíc pochutnal na zmrzlině a krajíci chleba s velikým a silným řízkem s okurkami - myslím si, že na lavičce, kde to pojídal, se lidé víc dívali na něj než na zvířata - protože mu moc a moc chutnalo...

Všude bylo mnoho lidí, tak jsme asi udělali dobře, že jsme se z domova  trochu víc předzásobili...

výlet
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Naděnko máš pravdu, že pražská ZOO je pro děti skutečným rájem. Ale nejvíc mne potěšilo, že se vnoučkovi ten můj dárek nejvíce líbil i když musím přiznat, že večer už jsem byla také pořádně "utahaná..."
Naděžda Špásová
Maruško, pražská ZOO je vždycky zážitek. Taky jsem to před pár lety s vnučkou a jejími rodiči absolvovala. Byl to výlet na celý den a odpoledne už jsem toho měla plný brejle. Věřím, že se to vnoučkovi moc líbilo. Vypadá spokojeně, pro děti je to ráj. Fotky jsou moc pěkné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.