Omalovánky pro dospělé
Foto: Zuzana Pivcová (obrázek darovaný Janičkou v Rožnově)

Omalovánky pro dospělé

6. 11. 2017

Tak jsem dnes zjistila, že mám v galeriích jednu nezveřejněnou. Jsou v ní moje loňské omalovánky.

Od chvíle, kdy jsem s nimi začala, staly se mou vášní. Zanedbávám kvůli hraní s barvami nejen domácnost, ale i svou donedávna první vášeň - čtení. Častěji sáhnu po pastelkách než po knize, či dokonce po prachovce.

V současné době mám kromě sešitu, ve kterém se nacházely ty, které můžete najít níže, rozdělané Omalovánky pro pečlivé, Pohodový plánovací diář s relaxačními omalovánkami a nedávno jsem dokončila Malou knihu antistresových omalovánek vydaných v pěkném malém formátu v sérii Relaxace do kapsy.

Moc by mě zajímalo, kdo další kromě paní Jany K., kterou už tady nevídám, se věnuje stejnému koníčku. Prozradí to někdo na sebe? Obávám se, že ne, protože každá pilná hospodyňka, což já rozhodně nejsem, by takovou činnost mohla nazvat mrháním časem.

Tato činnost mě v žádném případě neuklidňuje, naopak mě udržuje ve stavu ne nepodobném tranzu. Každý dokončený obrázek mě naplňuje spokojeností, i když pak dostávám do ruky křeče, které mi brání zacházet s PC myší.

Když si pak obrázky zpětně prohlížím, nabíjejí mě energií, jako by mi vracely tu, kterou jsem do nich vložila. Jsem docela zvědavá, jestli mě to někdy přestane bavit.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Ali, pěkné, veselé. Ovečka je rozkošná. Těším se na další obrázky.
Alena Tollarová
Do galerie a-fotky pro radost na svém profilu jsem přidala ty dvě mé vybarvené omalovánky. Já vím, není to přepečlivé, ale já se polepším.
Jana Šenbergerová
Všechny reakce mě potěšily, nečekala jsem, že se ozve objeví tolik komentářů. Obzvlášť mě potěšilo, že se ozvala Jana S., které se tímto moc omlouvám, protože jsem měla na mysli ji a její krásné omalovánky, když jsem použila jméno Jana K. Jani, mám radost, že jste stále mezi námi a doufám, že nás zase někdy potěšíte svými dílky, která byla pro mě velkou inspirací.
Jana Slavíková
Jani, článek mi připomněl, že své omalovánky teď nestíhám, ale mám nové předlohy, určitě se k nim vrátím. Z vašich obrázků je cítit, že vás to baví, protože jinak to ani nejde. Ať vás to baví co nejdéle.
Libor Farský
To je hezký koníček. Mě nejvíce zajímají údajně léčivé mandaly, ale nemám, bohužel, tu trpělivost. Okulibé obrázky *****
Marie Seitlová
Jani moc se mi líbí tvé omalovánky. Přes zimu jsem také vymalovávala mandaly, také mě to uklidňuje. Nastávají dlouhé večery a nebude práce na zahrádce, tak zase začnu.
Lenka Hudečková
Jani, já sice omalovánky nekreslím, ale ráda si k nim sednu a maluji. Jen poslední dobou stále nemám čas. Mám tu jednu silnou knihu, pak kalendář na letošní rok a různé menší sešity. Koupila jsem si dvě sady kvalitních pastelek, dokoupila ještě i volné pastelky...., ale jak říkám, času je málo...Mám ráda květiny a mandaly, Jiřík vymalovává zvířata...(třeba). *****
Hana Rypáčková
Třeba mě to taky ještě chytí, šetřím si to na později. Podobně jsem měla čas vyšívání. Nejhezčí pro mne květiny.
Jana Šenbergerová
Evo B., tvůj obrázek mám pořád na očích, vždycky mi pozvedne náladu. Aničko, ať se ti daří. Budu ráda, když své omalovánky také zveřejníš, a nejen ty. Evo M., já používám dvoje umělecké pastelky KOH-I-NOORky Polycolor a občas technické Technicolor. K mé radosti je možné v Jeseníku dokupovat jednotlivé pastelky, některé spotřebuji docela rychle. Obrázky jsou kreslené černobíle, barevnost si volíš sama. Většinou je volím intuitivně, ale občas přistupuji k obrázku s úplnou představou. Věro, vůbec se vám nedivím. Já naštěstí trpělivost mám. Ali, dík. Také mi chvíli trvalo, než jsem našla to pravé ořechové. Velké plochy, stejně jako příliš titěrné, mě dost iritují, ale nakonec se i s nimi nějak popasuji. Na některé obrázky nemám náladu. Mám ráda rozmanitost. Tvarovou i barevnou. Vybarvila jsem všechny iniciály, ale ten jednotvárný lem je neskutečně nudný. Zvířata mě moc nebaví, mám tendenci příliš se držet skutečnosti, což mě brzdí v rozletu. Doufám, že nám je také ukážeš. Třeba mě budeš inspirovat.
Alena Tollarová
Jano, mně se nejvíc líbí i barevnost, kterou jsi zvolila u té první geometrie. Já jsem si koupila sešit A4 Protistresové vymalovánky, Zvířata. Ale mám vybarvená zatím jen dvě. Jsou to hodně titěrné plošky. Přes léto nebylo ani pomyšlení, ale teˇd? To by šlo! Tak vymalovávání zdar, stresu zmar! Prachovka si taky potřebuje odpočinout. Evo M., vybarvuješ podle své fantazie a čím víc barev máš, tím líp.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.