Moderátoři Štěpánka Duchková, Michaela Dolinová a Petr Říbal pekli cukroví
Michaela Dolinová a Štěpánka Duchková pečou cukroví

Moderátoři Štěpánka Duchková, Michaela Dolinová a Petr Říbal pekli cukroví

21. 11. 2017

Vánoční perníčky je nutné péct v předstihu, aby změkly. Moderátoři Štěpánka Duchková, Michaela Dolinová a Petr Říbal už mají první várku za sebou. Pekli perníčky pro Nadační fond Dům Ronalda McDonalda, který chce vystavět v pražském Motole dům pro rodiče dlouhodobě hospitalizovaných dětí.

28. listopadu budou ve všech restauracích McDonald´s prodávat vykrajovátka na cukroví ve tvaru domečku a srdíčka. Výtěžek z prodeje a také polovina tržeb ze všech prodaných hranolek půjdou na konto Nadačního domu Ronalda McDonalda. Ten chce postavit v pražské motolské nemocnici dům s kapacitou až 20 pokojů pro rodiny dlouhodobě hospitalizovaných vážně nemocných dětí, „aby rodiny mohly být spolu“. V současné době probíhají intenzivní jednání mezi nadačním fondem a nemocnicí, aby se našla cesta, jak po více než 10 letech průtahů dům postavit.

„Velmi je podporuji a držím jim palce. Vím, co prožívají rodiče nemocných dětí. A ještě horší to je, když vaše dítě musí dlouhodobě pobývat v nemocnici. Když už se lidé dostanou do tak svízelné situace, přeji si, ať mohou aspoň bydlet u nemocnice v hezkém prostředí,“ dodává Štěpánka Duchková.  

Recept na perníčky podle Michaely Dolinové  

100 g másla 650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g medu
4 celá vejce
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
1 lžíce švestkových povidel (není podmínkou)  

Z uvedených surovin vypracujte hladké, tuhé těsto. Dejte minimálně na 24 hodin uležet. Těsto prohněťte a vyválejte na 3 - 4 milimetry tenkou placku. Pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky. Pečte je na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut.Perníčky po vytažení z trouby potřete rozkvedlaným žloutkem. Po vychladnutí zdobte polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.  

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.