Vánoční kapr
Foto: autorka

Vánoční kapr

21. 12. 2017

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé.

Proč si děda říci nedá, tluče o stůl v předsíni,

a pak běda marně hledá kapra pod skříní.

(úryvek písničky)

Vím, že příprava živého kapra na večeři dá fušku. Naporcovat na obalované řízečky, nebo jen tak vařené ve slané vodě do černé omáčky. Znáte černou sladkou švestkovou omáčku s mandlemi a rozinkami? Jí se za studena!

Tak dobrou chuť, přeji štěstí, ať kost nezaskočí.

 

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmial Říhová
Jojo, to máš teda jednu velkou pravdu, já jsem mu rovnou na https://www.zgastro.cz objednala nějaké titanové nádobí aby se taky mohl činit se mnou v kuchyni.
emička rychla
Jojo tak to máš teda pravdu, ale já jsem vlastně ráda že ho mám, vždyť bez něj by ten život byl takový prázdný a to já teda vážně nechci.
emička rychla
Smažit může klidně manžel, vždyť od toho je někdy máme aby nám z té domácnosti také vysmahli, hihi. Ale jo, máte pravdu že skutečně nám někdy v té domácnosti nejsou na obtíž.
Ludmial Říhová
Skutečně pěkné rady na to jak udělat kapra, já se teda ještě asi zeptám i manžela jestli je s tím v pohodě. A když jo tak hned něco objednám u nás na sídlišti. Obalit umím, tka smažit bude manžel.
Věra Ježková
Takovou omáčku neznám. Ale myslím, že by mi chutnala.
Jitka Hašková
Budu mít tradičního kapříka. Štiku bych si dala, ale nikde jsem ji neviděla, jenom v TV o tom mluvili, že bude na trhu. Kdysi jsem ji ochutnala, když ji chytil můj strejda--rybář a dostali jsme od něj kousek. To bych si dala, to bylo pošušňáníčko!!
Alena Tollarová
A já jsem včera večer zjistila, že letos prý nebudeme mít kapra, ale štiku. Ještě neznám historku kolem této změny, ale docela se těším. Já totiž kapra nejím.
Jitka Mošovská
Byl to maminky recept a jen doplním, že jsme jí museli shánět na trhu sirup z cukrové řepy. Já nahrazuji medem nebo javorovým sirupem.
Alena Vávrová
Jitko, dík! Receptů je na netu spousta.
Hana Rypáčková
Ano, maminka ji vařila a taky kapra na modro, přírodní na másle a pak teprve obalovaný...Už jsem omáčku dlouhou dobu nejedla...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.