Na krátké vlně aneb Když vlasy potřebují restart
Ilustrační foto: ingimage.com

Na krátké vlně aneb Když vlasy potřebují restart

4. 1. 2018

Někdy v životě neškodí udělat radikální řez. V případě účesů to platí dvojnásob. Někdy zkrátka nastane fáze, že jsou vlasy zničené, poškozené a potřebují restart.

Ostříhat? Jak hodně? Nebudu vypadat starší? Nevyniknou vrásky? Každá vada v obličeji bude více vidět. Hodí se vlastně na mě ultrakrátký účes? Není jen pro mladá děvčata? A kde se inspirovat? Jak to v kadeřnictví vysvětlit? Jít tam s obrázkem? Na poslední otázku je jasná odpověď. Ano, jít do kadeřnictví s obrázkem vysněného účesu je správné. A dobrý kadeřník či kadeřnice to přivítá, ba ocení.

Může se samozřejmě stát, že klientka uslyší: Pardon, ale tento účes pro vás není vhodný, z vašich vlasů nepůjde vytvořit. Případně může zaznít upozornění, že takový střih byl náročný na údržbu. Za taková slova není třeba se na kadeřnici zlobit, naopak jsou důvodem k ocenění za upřímnost a profesionalitu. Ovšem, pokud jde o hodně krátké účesy, zpravidla platí, že jdou vyrobit z jakýchkoli vlasů, i těch velmi jemných a nekvalitních. Jen se jejich nositelka musí připravit na to, že nebude mít na hlavě hustou přilbu, ale spíše může připomínat rozpustilé rozčepýřené kachňátko. A proč ne?

A ještě jedna odpověď na naše časté otázky, které si klademe. Inspirovat se účesy mladých dívek nebo hledat zásadně snímky zralých dam, když už nám je nad padesát? Je to jedno. Když jde o kvalitní střih, který sedí k typu obličeje, je úplně fuk, jestli ho na snímku předvádí třicátnice nebo šedesátnice. Jde o to, abychom ho prostě uviděly a měly jasno: To je to pravé a já to risknu.

Tak tady je zase po čase malá inspirace hodně krátkých účesů.

móda vlasy
Hodnocení:
(4.9 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Csanádiová
Mám hodně vlasů a tvrdé, nosila jsem polodlouhé a po novém roku jsem se nechala ostříhat podle Marcelky Augustové a jsem spokojená .
Jana Šenbergerová
Nosila jsem krátké i dlouhé vlasy. Dlouhé už delší dobu nemusím a úplně krátké mi nesluší, i když se mi líbí.
Soňa Prachfeldová
Myslím, že je na každé z nás, co si na té hlavě nosíme, záleží na kvalitě vlasů. Nosila jsem i krátké i dlouhé a teď mám nejraději krátké mikádo.
Alena Várošová
Krátké vlasy se mi líbí,jak na kom.Rozčepýřené účesy sluší mladším ženám.Domnívám se,že s krátšími ,či polodlouhými vlasy je více práce jak s dlouhými.Ty musí používat různé gely,laky a tužidla a já nevím co ještě.S tím já problém nemám.To je můj názor. Libore,máš pravdu nikdy jsem tak krátké vlasy neměla,jak mají dámy na fotkách.Každá dáma,a´t už nosí krátké vlasy,nebo dlouhé,má svůj styl a myslím si,že už ví co ji sluší a co ne i když.....Hezký den!!
Kateřina Baziková
Skoro celý život mám dlouhé vlasy, tedy dlouhé...nejdelší byly k lopatkám, a nehodlám se jich vzdát ani po šedesátce. teď je nosím k ramenům. Mám ostré rysy a přijde mi, že delší vlasy je zjemňují. Jinak bych vypadala jako dozorkyně v koncentráku.
Hana Rypáčková
Ano, krátké vlasy jsou pohodlné, ale jestli jste si všimli ( Libor), tak všechny krasavice mají souměrný protáhlý obličej a vlasy jsou upraveny gelem nebo sprejem. Načepýřený účes jen tak nevydrží. Mám rqda vlasy alespoň pod uši a úpravu zatřesením hlavy, ať vlas padne, kam padne. Už sme řešili, jak sundáme čepici......
Libor Farský
Není ta dáma na titulním obrázku Květa Fialová?
Marie Doušová
Obrázky žen v krátkých vlasech jsou slušivé , ale nevím, zda bych dokázala mít tak krátký účes.Celý život jsem měla vlasy hodně dlouhé , až v pozdějších letech jsem je nechala razantně zkrátit. Donutil mě k tomu věk. Myslím , že má každý nosit na hlavě to, v čem se nejlépe cítí.
Libor Farský
Řešili jsme tento problém s mojí ženou již v mládí. A problém to opravdu je, když ženě dlouhé vlasy ohromně sluší. Nějak si neumím představit s krátkými vlasy ani Alenku Várošovou nebo Áju z i60.
Libuše Křapová
Mně se účesy líbí. Uvažuji už chvíli o radikálním sestřihu :-),

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.