Ohnivé květy
Foto: autorka

Ohnivé květy

7. 1. 2018

Je tu Nový rok 2018! Už je tu pár dnů. Takže jdu tak trochu s křížkem po funuse.

Prohlížím si v počítači fotky z ohňostroje, který se tradičně odehrává 1.ledna u kruhového objezdu v Ostravě-Hrabůvce, letos  již po sedmé. Dvacetiminutová hudební a světelná show. Kvůli ohňostroji je  na půl hodiny zastaven veškerý provoz v nejbližším okolí, včetně městské hromadné dopravy. Aby pořadatelé docílili lepší efekt, nechávají po tu dobu vypnout i veřejné osvětlení.

Ale tentokrát je tu něco navíc, něco, co se vypnout nedá.  Novoroční úplněk, superměsíc, který má  magickou moc. A taky tvoří kulisu už tak zajímavým a bizarním obrazům a tvarům. Jiří L. tady nedávno psal, že ohňostroj vnímá v poslední době jen jako reakci magnézia, hořčíku, síry, oxidantu atd... A co já? Já vidím květy ohnivé, oranžové, žluté, modré, červené, gejzíry světel, sovu, palmu, abstraktní malby, rozsypané korálky, mořské traviny..... a bůh ví, co ještě... a mezi tím vším se toulá jasný měsíc.

Potěšte se se mnou!

 



fotogalerie
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Je údělem radostí, že nejsou nikdy úplné...napsal spisovatel C. Petrescu. Já to tak mám s ohňostroji. K novému roku patří ta sláva světel, ale těch spalin a těch peněz!
Eva Balúchová
Povedly se vám krásné fotky.Já jsem náš ohňostroj neviděla,tak jsem se pokochala s vaším.
Věra Ježková
Je to překrásné. Miluji oheň, prskavky, ohňostroje. A ten měsíc k tomu. Potěšila jsem se moc, děkuji.
Elena Valeriánová
Povedená prezentace, to musím uznat. Krásné fotky, pět hvězdiček je málo. Ohňostroje však nemám ráda, škoda peněz :-( , co vyletí do vzduchu.
Naděžda Špásová
Ohňostroje bych zrušila. Vaše fotky jsou moc hezké a ten měsíc je nejlepší. Hodně štěstí v novém roce.
Dagmar Bartušková
Ohňostrojů není nikdy dost. Vy jste zachytila nádherné květy s úplňkem, já zase srdce nad Prahou. Marcela P. také ukázala super ohňostroj zase z jiné strany. A takových, kteří se chtěli ó tu velkolepou podívanou tady podělit, se najde určitě víc.
Blanka Macháčková
Překrásné fotografie.
Alena Tollarová
Já ohňostroje zbožňuji a nenechám si ten malý, ale náš, ujít nikdy. Střílí se u nás na náměstí ze zámecké zahrady, takže má pěknou kulisu. Jsem vždycky taková dojatá, třese se mi brada a do očí derou slzy. Ten úžasný měsíc se ale u nás vyloupl až cestou domů. Nádhera, Eliško.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...