Odstartovaly Dny evropského
dědictví se stovkami památek

Odstartovaly Dny evropského
dědictví se stovkami památek

8. 9. 2012

Mezinárodní přehlídka Dny evropského dědictví právě začala i v Česku. Návštěvníci památek se mohou až do 16. září těšit na speciální prohlídky a veřejnosti se otevřou i ty památky, které jsou jinak nepřístupné. Počet zapojených míst je nejvyšší v historii této akce – 1100 ve 327 obcích.

Dnů evropského dědictví se účastní 48 zemí, jejich cílem je propagace historického dědictví a koná se pod patronací Rady Evropy.

Národní památkový ústav, který spravuje stovku státních hradů, zámků a dalších památek, zpříjemní návštěvu svých objektů speciálními programy i slevami na vstupném. Například na Karlštejně budou příchozí 15. a 16. září vítat pozounéři, v zámeckém divadle v Mnichově Hradišti vystoupí 16. září sbor Boni Pueri.

Na některých místech Jihočeského kraje získají návštěvníci takzvanou reciproční vstupenku na vstup zdarma. V Plzeňském kraji bude dnes a v neděli mimořádně otevřen zámek Červené Poříčí z roku 1611. Na běžně nepřístupná místa se zájemci dostanou na Švihově.

Hranými scénkami ožijí prohlídkové trasy na zámcích Velké Březno a Duchcov, zatímco na Grabštejně pozvou ty zvídavé až k hradním krovům. Netradiční prohlídky připravili i v Náměšti nad Oslavou, Buchlově a také v Bouzově a Šternberku v Olomouckém kraji.

památky přehlídka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...