Hipíkem navždy? Proč ne?
FOTO: pinterest.com

Hipíkem navždy? Proč ne?

16. 2. 2018

V souvislosti s dnešní generací seniorů se v poslední době často dává do souvislosti výrok socioložky Lucie Vidovičové: „My jim cpeme dechovku, ale oni vyrostli na Beatles a Rolling Stones.“ Je to tak, mnozí současní senioři byli pořádní rebelové a hipíci.

Hippies či květinové děti. To byl životní styl mnoha lidí, kteří jsou dnes v seniorském věku. Pravda je, že do Československa hippie hnutí neproniklo tak silně jako do západních zemí, protože hranice byly značně utěsněné a možnosti inspirace omezené.

I tak ale mnozí lidé vzpomínají, jak široké zvonové nohavice nosili a co všechno dokázali vyrobit ze staré džínoviny či vojenských kabátů, aby se hippie stylu co nejvíce přiblížili. Mnohé dámy vzpomínají, jak batikovaly tuniky a šaty, jak nosily rozevláté dlouhé sukně, vlasy zaplétaly do copů, do nich dávaly korálky či peříčka. Ano, šlo o ty odvážnější, ale fakt je, že hippie móda časem pronikla i do módy všeobecné a inspirovali se jí mnozí návrháři a výrobci oblečení.

Mnozí lidé se však svého okouzlení hippie stylem nevzdali po celý život. Pro někoho jsou směšní, pro někoho obdivuhodní. V Česku jich moc nevidíme, ale stačí si vyrazit v létě do některých přímořských letovisek a nestačíme se divit, kolik šedovlasých dam v roztodivných hábitech uvidíme. Důkaz, že hippie styl stále žije v podání odvážných a veselých seniorů, se dá zachytit i v ulicích mnoha velkoměst.

Tak tady malá ukázka. Můžeme se nad ní usmívat, můžeme ji odsuzovat, ale každopádně je pozoruhodná. To snad uzná každý.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Být hipíkem s tváří ženy na titulním snímku věřím, že bych navázala pozitivní kontakt s mnoha věkovými kategoriemi bez ohledu na aktuální populistické nebo "magorské" iniciativní hnutí.
Martina Lichnovská
Módním trendům nerozumím, řídím se " líbí - nelíbí."Holkám to sluší, některé jsou vyloženě šik, nepřije mi na nich nic "mimózního." Nevzala bych si 1 a 4: připomínají mi vesnické kroje. 5 jedině na doma- ne mezi lidi. Je to úžasný styl- pohodlný, schová nějaké to kilo, není nudný. Oživí. Jedna věc se dá doladit na různé příležitosti a je to o level výš než tričko + rifle. Ze stejných důvodů miluji dlouhé košile končící mezi koleny polovinou lýtka
Věra Lišková
Módní výstřelky patří k mládí, ve zralém věku jedině klasika. Třeba 4 je krásná žena, ale objevit se s tím účesem na osamělém místě, leckdo by se polekal.
Jana Šenbergerová
A já to vnímám tak, že mají babky pěknou ránu. 7, 8 a 9 bych klidně dala také. :-)
Hana Rypáčková
U moře si ti užívám, rozevláté, větříkem nadouvané šaty, mimo léto ne, třeba začnu. Něco spácháme na plzeňském setkání???
Dana Puchalská
Ano je to.vintage styl. Mně se osobně nejvíc líbí snímek 7 a 8.
ivana kosťunová
Mě se taky zdá, že až tak čistě hippie styl to není. Chybí květiny, řady korálků kolem krku a ve vlasech ... zde předváněný styl mi připomíná spíše dnes m=odní název "vintage". Ale celkem se mi líbí, až budu mít chuť změnit image, budu se inspirovat obrázkem 3 a na vlasový porost budu aplikovat barevné fleky shodné s převládající barvou na tunice.
Zuzana Pivcová
Paní Květa Fialová chodila v květinových volných šatech, ale nebyla hippie. Jednoho skutečného z původní generace jsem zažila před pár lety na ostrově Rhodos. Stáli jsme na zastávce autobusu v otevřené krajině, on byl ještě o něco starší než já, měl červenou květinu za uchem a vyprávěl mi, že jede na nedělní sraz hippies, který mívají pravidelně v hlavním městě. Mluvil se mnou německy, nevím, jaké byl původně národnosti.
Libor Farský
Mně se moc líbí všechny. Jen houšť a větší kapky...
Mirek Hahn
Prima téma, prima fotky, prima holky :-) Moc se mi líbí jednička a dvanáctka ! Ale něco není až tak hippie...., pětka je spíš "pop art" ty crocsy to korunují, šestka je spíš romantické "modré období" a sedmička tak něco jako "neohippie".... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.