Kudrny a vlny. Radost i starost
Ilustrační foto: pinterest.com

Kudrny a vlny. Radost i starost

2. 3. 2018

Žena, která má rovné vlasy, touží po těch kudrnatých. Ta, která je má, touží po rovných. Pravda je taková, že ženy s vlasy, které se kroutí a vlní, to mají s volbou účesu mnohdy obtížnější.

Mnozí si sice myslí opak, ale je to tak. Z kudrnatých, krepatých či vlnitých vlasů, které si žijí svým životem a nenechají se jen tak spoutat, je mnohem obtížnější vytvořit účes podle představ jejich majitelky. Některé typy účesů z nich prostě udělat nejdou a je nesmyslné po nich toužit, protože pak by dotyčná musela každé ráno trávit hodiny česáním, žehlením vlasů, lakováním, tužením a kdo ví čím ještě. Výsledek stejně je, že když zafouká či zaprší, vlasy se opět vesele zkroutí a zvlní, jak se zachce jim a nikoli, jak by si přála jejich nositelka.

Mnohé ženy se tím trápí a přitom od okolí slyší: ty se máš, takové nádherné vlny, ty by si každý přál. Jedinou cestou, jak spokojeně žít a zářit s kudrlinami a vlnami, je najít ten správný střih. Přesně takový, ve kterém neposedné vlasy vyniknou a všem bude jasné, že právě tak mají vypadat. Že jde o záměr, ne o to, že se žena nestihla učesat a proto jí vlasy trčí do všech světových stran.

Majitelky kudrlin často říkají, že sice od kadeřníků mnohokrát odešly spokojené, ale když další den ráno vstaly, po účesu nezbylo nic. To se stává v případech, že střih neodpovídá kvalitě vlasů. Pokud se však podaří najít kadeřnici, která umí odhadnout, v jakém střihu by kudrny vynikly, je zpravidla vyhráno a majitelka takových vlasů prochází životem v naprosté spokojenosti. Stačí zatřepat hlavou, vlasy si zapadnou do správných kolejí a okolí obdivně říká: ty se máš, ty máš háro.

Tak tady je malá inspirace, že vlnité vlasy mohou vypadat krásně na ženách různého věku a že ty správné účesy pro ně existují.

móda vlasy
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Moje dcera má delší velmi kudrnaté vlasy, které jí všichni kdo ji vidí závidí. Jenže nikdo neví, co jí dají práce - aby si je dokázala učesat, tak si je denně umývá - sedá do auta a jede kolem páté hodiny ráno do práce autem do Brna /40km/ - to jí vlasy uschnou a má je hned ve své kanceláři zářivě nádherné... ???
Zdenka Jírová
Líbí se mi všechny účesa. Já nejsem majitelkou kudrlin, mám rovné a měla jsem dost husté vlasy, tak jsem neměla moc problémů. Když se mi líbil kudrnatý účes, trochu jsem je přitočila, jindy vyfoukala a u vody jen zatřepala hlavou. Chtělo to ale dobrou kadeřnici, tak jsem je neměnila ráda, protože při hledání jiné to ne vždy dopadlo podle mých představ.
Zuzana Pivcová
Trvalou jsem si dala jen jednou v životě, a to při dlouhodobé stáži v NDR na dlouhé vlasy s ofinou. Dopadlo to dost děsně a nepravidelné ojedinělé vlny jsem měla ještě přes půl roku. Na moje vlasy, obdobně, jako to měla maminka, se trvalá ani vlny nehodí, jsou příliš jemné a nedrží. U mnoha jiných se mi to líbí, ale na sobě ne, i kdyby účes držel.
Alena Várošová
Všechny účesy na dámách se mi líbí.Bývalá kamarádka když si vlasy každý den vyfouká,tak je má rovné,vypadá hezky. Během dne se ji zvlní,má je zplihlé a urousané,jako kdyby byla v páře a večer si je musí umýt,nebo ráno než jde vždy do práce. S vlasy problémy nemám.Hezký den.
Věra Ježková
Vlnité vlasy se mi moc líbí – zde nejvíc č. 1 a 7. Ale pokud má žena vlasy přirozeně rovné a ještě k tomu jemné, jako např. já, je s tím spousta starostí. Vím to dobře. Zamlada i o něco později jsem si vlasy natáčela, dokonce spala v pěnových natáčkách, ráno jsem vlasy lakovala a sledovala počasí; protože v dešti či mlze bylo „po parádě“ pár minut poté, co jsem vyšla z domu. Teď už mám řadu let klid a s účesem jsem spokojená.
ivana kosťunová
Tak já jsem se taky už před rokem rozhodla, že delší vlasy vypadají ženštěji , zvláště pokud se to podaří nějak zvlnit. Jsem na tom asi jako dáma z obrázku 3 a vypadá to, že dál už o nepůjde (příliš jemné vlasy) Alespoň tak ! Jenom ta údržba je trochu pracnější...
Dana Tomanová
To jsou hezké účesy, vypadají přirozeně a žensky...také vlasy teď nechávám trochu narůst, jsem v délce obr. č.1, i podobné úpravě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%