Hrátky s češtinou: Příběh podle abecedy
Foto: www.obrázky.cz

Hrátky s češtinou: Příběh podle abecedy

28. 2. 2018

Tentokrát jsem vytvořila krátký příběh ze slov řazených podle abecedy. Nepoužila jsem ani zvratná zájmena, ani spojky či předložky. Nepochybuji o tom, že vymyslíte další příběhy, lepší než já.

Adéla byla celá červená dojetím. Erik frajersky, galantně, hlasem chlácholivě intimním, ji konejšil. Láskyplně mu něžně, oddaně pohladila ruku, řkouc: Své štěstí tentokrát uhájíme, věřme, xakru, zázrakům života.

 

Hrátky s češtinou
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Myslím, že takto vytvořit Hrátky, navíc vtipně, není vůbec snadné. Vám se to ale podařilo!!
Věra Ježková
Moc děkuji. Miluško, super. Mám skoro hotové další „téma“, uvidíme, jestli bude původní, či nikoliv.
Libor Farský
Právě Helenky článek a výzva poděbradská, které jsem ovšem četl později, mě inspirovaly k založení tématu "Hrátky s češtinou" a když jsem v r.2017 půl roku v nemocnici nebyl schopný k počítači, byl jsem pak rád, že se toho naše dámy ujaly a hrátky dále žijí! A bavím se u každého nového příspěvku, jakož i u této abecedy od Věrky. Shodou okolností mi dnes také vyšlo mé pokračování abecedy, Zdravím Adélku a Erika !
Lidmila Nejedlá
Věrko, vůbec nevadí, že to tu už bylo. Tobě se to také náramně povedlo. Vymýšlej dál.
Dana Tomanová
Líbí se mi to :-)
Naděžda Špásová
Věro, je to moc pěkné. Bohužel mi zatuhnul mozek, nějak mi to nemyslí, takže nic nevypotím.
Alena Tollarová
Ano, v Poděbradech jsem byla na prvním setkání a jako pilník jsem se pokusila splnit zadání a příběh podle abecedy jsem plénu taky přednesla. Ještě dnes se červenám při vzpomínce, jak jsem se hanbila, když jsem slyšela, co dokáže dát dohromady Hela. A kdo to ještě zkusí?
Věra Ježková
Helenko a Zuzko, díky za pochvalu. Helenko, než jsem tohle začala vymýšlet, hledala jsem ve tvých Hrátkách s češtinou, abych se neopakovala. Citovaný článek mi ovšem unikl, protože tehdy hrátky ještě nebyly. Možná se tedy do tebe ještě někdy trefím. :-)
Zuzana Pivcová
Prima, Helo, díky, v komentářích k Tvému poděbradskému vystoupení je i ten můj minipříspěvek (pro Věrčinu informaci).
Helenka Vambleki
Ano, být celkem činná dovedeš. Esej frázuju, gůgluju, hledám. Chválím íčkařku Ježkovou, kterak ladně mistrně napsala opravdový qalitní příběh rychle. Řečeno stručně-šou takovou uvidí věhlasný web. Zdravím. Živióóóó´!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...