Zoologická zahrada v zimě? Ano!
FOTO: autorka

Zoologická zahrada v zimě? Ano!

3. 3. 2018

Když se někoho poslední dobou zeptám, zda by se mnou nechtěl jet do zoologické zahrady, drtivá většina lidí se zeptá, co by tam v zimě dělali. Svědčí to o tom, že tam nikdy v zimě nebyl, a tedy neví, že i návštěva zoologické zahrady v zimním hávu má svoje kouzlo.

Naše největší Zoologická zahrada v Praze má 150 expozic a 13 pavilónů. A jen některá zvířata se oddávají zimnímu spánku. A vy máte právě v zimě, kdy stromy a keře přišly o svoje olistění, mnohem větší šanci prohlédnout si např. nosály nebo hustý kožíšek pandy červené. Můžete se shora podívat do hnízd volavek. Většina zvířat je venku a zima jim nevadí. Pokud není silný mráz, tak i slony včetně dvou rozdováděných juniorů můžete zastihnout ve venkovním výběhu. A dokonce můžete vstoupit i do klece mezi pestrobarevné papoušky, kteří vám budou létat kolem hlavy. A třeba se vám právě tady přihodí i to co mně, tedy že zrovna přijde sněhová přeháňka.

A kdyby vám náhodou byla opravdu zima, tak se zdržíte déle než obvykle ve vyhřátých pavilónech. Posedíte a můžete v klidu pozorovat třeba v říjnu 2017 narozená mláďata tygra malajského, lvy, leguány, gorily, velké želvy, gaviály, žirafy, orangutany a další a další zázraky přírody.

Na to všechno budete nejspíš mít dost času a nebudete se s nikým tlačit, protože v zimě do zoologické zahrady přece chodí jen ti, kdo vědí, že zoologická zahrada v zimě nespí a je tu právě pro ně.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Jeden z rodinných výletů mířil i do ZOO v Liberci. Nejen vnučka byla nadšená. Mám z návštěvy několik zajímavých fotografií a při jejich prohlížení se mi zážitky vrací. Stejně tak lze s vnoučaty navštívit v zimě i botanické zahrady kde kvetou nádherně exotické květiny. Je na co se dívat. Vaše fotografie jsou nejen profesionálně na úrovni a mají i vtipné popisky, jak již zmínily čtenářky níže.
Lenka Hudečková
Byli jsme před pár lety ještě v Liberci v ZOO 8. března a bylo to moc zajímavé. Málo lidí, málo i zvířat, ale některá z těch, co byla venku, se zrovna pářila nebo se páry oťukávaly a to bylo zajímavé sledovat. Některým svítily a topily přímotopy.... I když jsme tam tenkrát šli smutní, tak v nás zimní ZOO zanechala dobrý pocit...
Elena Valeriánová
My máme letos v pevném plánu ostravskou ZOO. UŽ JEN PROTO, ŽE BYLA OTEVŘENA NA DEN PŘESNĚ, KDY JSEM I JÁ SPATŘILA SVĚTLO SVĚTA, tak je tak trochu i moje, ne?
Elena Valeriánová
Mám trochu zpoždění ve čtení článků. A tak dočítám! A Ty Aleno, nikdy nezklameš! U Tvých článků a fotek se vždy bavím. A bezva popisky. Super!!!
Libor Farský
Bezva, Alčo, tleskám!
Marie Doušová
Krásné fotky,nádherná galérie zvířat.Moc pěkná prezentace ZOO.
Alena Vávrová
Ali, opět velice krásné a inspirativní fotky!
Jana Šenbergerová
Fotky jako ze žurnálu! Moc hezké. Do zoo v Olomouci jezdíme každý rok zjara (měli jsme tam první rande) a byla jsem tam i v zimě na noční prohlídce s výkladem. Zajímavá zkušenost. Všechny zvuky zní najednou mnohem tajemněji a mnohá zvířata vnímá člověk jinak než ve dne v létě. Hezky jsem se s tebou "prošla".
Eva Balúchová
Proč bych chodila v zimě po ZOO když si mohu tvoje pěkné fotky prohlédnout v teple domova.Fotka plameňáků mě vždy potěší.Ale já do ZOO nechodím moc ráda.Věřím,že se jim snaží připravit co nejlepší podmínky,ale příroda to není.
Zdenka Jírová
Bla jsem v zimě před několika roky v brněnské ZOO a bylo to zajímavé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.