Pozor na předávkování!
Ilustrační foto: pixabay.com

Pozor na předávkování!

8. 3. 2018

Všimli jste si někdy, jak silně vás ovlivňuje sledování některých televizních pořadů? I když jste na některé reagovali smíchem, odvrácením očí nebo zcela bez emocí, scény se vryly do vaší mysli, zejména ty, které nejvíce zasáhly vaše city.

Časté sledování televize, dle různých studií, způsobuje zaostávání sociální a emoční inteligence, o přehazování mezi pravou a levou hemisférou se nechci rozepisovat z úcty ke znalostem odborníků v této oblasti.

Mohla bych pokračovat otázkou: „Všimli jste si, jak málo je v televizi vzdělávacích pořadů a že mezi nimi zatím nebyl ani jeden  o škodlivosti nadměrného sledování televizních vysílání?“ Možná se mýlím.

Syndrom předávkování televizí jsem zaregistrovala po konzumaci nekonečných amerických krimiseriálů ve chvíli, kdy se mi číslo 911 vnucovalo do seznamu čísel českého integrovaného záchranného systému. Zasmála jsem se tomu a více času věnovala jiným aktivitám. Léto i podzim byly v pohodě, ale s nadcházející zimou začalo ubývat denního světla, toulky potemnělým parkem nebyly už tak příjemné, a tak obrazovka opět začala  plnit funkci požírače času. Nyní poněkud nelogicky odbočím. Jeden pořad mi připomenul  manažerský kurz, ve kterém jsme měli zpracovat nějaké zajímavé téma. Nejsem kreativní typ a nápad ne a ne přijít, až jsem zahlédla v manželově pracovně miniaturu pyramidy, kterou si vyrobil z měděného plechu podle plánku z  časopisu pro kutily. Používal ji k přípravě pyramidální vody. Hrnek s vodou přikryl měděnou stříškou a po určité době lektvar vypil. Co od této zázračné vody očekával, mi neprozradil. Nad měděným předmětem jsem jásala a pečlivě si připravila přednášku na téma pyramidy. Měla jsem úspěch, pravděpodobně i díky  přinesené názorné pomůcce. 

Pyramidy mají své nezastupitelné postavení v dějinách lidstva. Jsou věčné! Mají výjimečnou energii, pozitivně ovlivňují myšlenkové pochody jedinců sedicích uvnitř tzv. pyramidových stanů, jsou stále předmětem zkoumání týmů vědců. Když se mi vybavily již dříve nashromážděné  informace, začala moje bujná fantazie pracovat s představou využití pozitivní energie pyramidy v domácnosti. Stačilo by zapnout televizi, uvolnit se, zapálit vonné svíčky, na hlavu nasadit pyramidu nebo čepici z alobalu (ta by fungovala jako rušička) a nekonečnými seriály, telenovelami a recyklovanými programy bychom  prošli  bez škodlivého vlivu na naše duševní zdraví. Bohužel, měděnou pyramidu jsem již nenašla, takže svou "geniální" teorii nemohu ověřit v praxi. 

Jeden citát na závěr: "Chvilku postrkával jídlo po talíři. Některé kousky se mu to snažily oplatit." Pyramidy. Terry Pratchett.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Zlato bych vyloučila, tomu se věnoval Rudolf II. a historické záznamy nepotvrdily úspěch jeho alchymistickým laboratoří, možná proto, že neměl pyramidu správných rozměrů. Znovu je ve hře otázka, čím je pyramidální voda zajímavá nebo prospěšná.
Zuzana Pivcová
Možná, že jsem úplně vedle, ale nemohla to být obdoba vyrábění koloidního stříbra, zlata a dalších kovů?
Jana Kollinová
Paní Jano Š., těší mne, že i v dalších domácnostech se objeví zájem o energii pyramid. Broušení žiletek je jedním z mnoha pokusů ověřit si energii pyramid. Dovolte mi využít váš příspěvek k dotazu zda je mezi čtenáři někdo, kdo si vyráběl pyramidální vodu a v čem mu prospěla? Manžel mi již tajemství neprozradí.
Jana Kollinová
Libore, moc mne mrzí, že Vás zklamu, ale přednášku včetně názorné pomůcky jsem v euforii pomíjivého úspěchu přenechala jako doklad úspěšného absolvování aniž bych si ponechala kopie. Ponechala jsem si pouze vzpomínku a tu jsem sdílela.
Naděžda Špásová
Také si myslím, že vzdělávacích pořadů je v TV dostatek. Jsou k tomu určené i kanály. Televize má jednu obrovskou výhodu, dá se vypnout. Myslím, že si každý jedinec sám musí uvědomit potřebu nebo nepotřebu TV programů. Musím se přiznat, že my na americké seriály koukáme a zatím nepociťuji zblbnutí nebo jinou úchylku. Ale máte to, Jano, čtivě napsané.
Libor Farský
Já bych řekl, že ČT přináší dost vzdělávacích pořadů, zejména cestopisných, přírodopisných i dějepisných a populárně vědeckých, dokázal bych si z nich něco vybrat každý den. Potom ještě také na TV Prima Zoom, kde se často zaměřují i na mnou oblíbená témata z tzv. záhadologie - pyramidy samozřejmě nejsou předmětem nekončícího zkoumání bezdůvodně. Ta Vaše přednáška na toto téma by mě moc moc zajímala celá, nejen proto, že máte zajímavý vypravěčský styl. Bylo by ji možné získat, prosím, prosím?
Jana Šenbergerová
Manžel si pod pyramidkou brousil žiletky. :-)
ivana kosťunová
Všimla jsem si, jak sledování TV pořadů ovlivnilo náš slovník ( chceš si o tom promluvit ? to je mi líto, )a jiné výrazy jsme dříve nepoužívali :)) Ve vrcholu pyramidy je sice bezpečno, ale lepší je TV vypnout. Já nejsem závislák.
Zuzana Pivcová
Ze sledování televizních programů jsem se vymanila již před několika lety. Z této strany mi tedy předávkování nehrozí. Pyramidy coby stavby jsou úžasné. Ale mám pyramidy spojeny i se způsobem podnikání (prodej kosmetiky, zdravé výživy atd.), které se u nás hodně rozmohlo v 90. letech, kdy ti dolní zajišťují ty horní. Článek je hodně zajímavě přemýšlivý, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.