Znáte tento zámek?
Foto: autor

Znáte tento zámek?

2. 4. 2018

Je to velmi známý romantický zámek, proto připojím méně obvyklé fotografie. Leží v území, jehož název je – v trochu jiné podobě a nadvakrát – v textu naší hymny. Jde se k němu Myší dírou. Nahoře před zámkem je kostel sv. Josefa (na internetu chybně uveden sv. Jiří) a secesně vypadající hotel. Točil se zde Princ Bajaja.

Současná podoba zámku je novogotická. Po válce rekreační středisko ROH, nyní soukromý hotel, který možná stále ještě drží Moskvan Tengiz Charebava s Gruzínkou Marikou Ugrechelidzeovou (ti porušují zákon od r. 2013, kdy přestali informovat o hospodaření firmy, jsouce v děsivé ztrátě – možná proto jim dnes hotel provozuje velká hotelová společnost, v jejímž čele jsou dva Rusové).

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Přímo na zámku jsem nebyla, ale okolí malinko znám. Je tam krásně.
Oldřich Čepelka
Skoro všichni uhodli, ano, Hrubá Skála. Majitelé hotel na zámku tak jako tak neprovozují, o to se jim stará největší prozovatel luxusních hotelů v ČR (kterého opět vlastní Rusové). Už to lepší nebude..., co nezachvátíš tankem, to zachvátíš penězi...
Jana Šenbergerová
Jednou jsem tam byla, prošla Myší dírou, a kupodivu jsem ho i poznala.
ivana kosťunová
Také jsem to nevěděla - pocity stejné.
Zuzana Pivcová
Bydlela jsem poblíž toho kraje jako dítě. Po letech jsem se tam podívala při výletu i60, zorganizovaném Jíťou C. Byl to krásný den a báječná cesta. Dovědět se, že objekt v kraji, příznačně nazvaném podle své krásy, která patří našemu národu, je v rukou Rusů, to je pro mě velmi skličující. To je opravdu neúcta k vlastním hodnotám.
Naděžda Špásová
Našla jsem to podle pohádky. Nikdy jsem tam nebyla. Přečetla jsem si, že od 9. měsíce 2018 bude pro veřejnost uzavřen.
Alena Vávrová
Jj, byla tam v r. 2016 naše íčkařská parta na výletě. Za pouhé nakouknutí do nádvoří zámku chtěli ti loupežníci dvacku. Byla jsem tam v minulosti vícekrát.
Mirek Hahn
:-) Znám. Býval jsem v okolních skalách.....
Alena Tollarová
Není teba hledat. Seděla u něho na jednom z výletů parta z i60 a myší dírou prolezly opravdu všechny myšky. I kočka, co je doprovázela.
Ladislav Vesecký
Vypadá to na Konopiště.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.