Žižkovská bouračka
ilustrační foto: pixabay.com

Žižkovská bouračka

13. 4. 2018

Před naším činžákem se pořád něco děje. Odpoledne jsem dojel, a už tu zase byla dopravní nehoda. Kolem pobíhalo deset hasičů a modře blikaly dva hasičské vozy. V tuhle odpolední dobu tu auta „sviští“ rychlostí loudavého chodce!

Stalo se to tentokrát dvěma venkovským řidičům. Přední auto zastavilo a to zadní ho trochu podjelo. Nic krvavého se nestalo, zdánlivě to byla jenom „plechařina".

Ve skutečnosti to bylo zapeklitější. Tažná koule zadního byla malým kusem zaklíněna do předního auta. Radili jsme hasičům, aby to přední odtáhli kus dopředu, a zadní kousek dozadu. To prý nejde, roztrhali by oba vozy!

Museli odřezat tažnou kouli bateriovými elektrickými krátkými korundovými pilkami. Ty se jim lámaly, jako papír! Obě vozidla si nadzvedávali zvedáky na stlačený vzduch, z bomby.

Když kovovou tyčku odřízli, byla široká jenom tři centimetry!
Taková maličkost jim trvala dvě a půl hodiny!
Následující den byla na stejném místě další stejná nehoda, tentokrát do sebe praštila už tři auta!

Jak poklidně se to asi žije v poklidu polí…?

 

                                 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Lišková
Pane Libore , máte dobrý postřeh, smekám, chybička se vloudila.
Marie Doušová
Sedíte -li za volantem , tak se Vám ve vteřině může změnit život. Můžete jezdit skvěle , ale najde se nezodpovědný hulvát na silnici a je problém. Nikdy ,nikde nejste v bezpečí. Takový je život!
Zuzana Pivcová
Redakce by uvítala u každého článku pana Miloše osobní fotodokumentaci. Příspěvky jsou natolik svérázné, že se k nim těžko vyhledává i ilustrační fotografie v databázi.
Alena Tollarová
Žižkovem jsem se toulala ve čtvrtek a pro mě venkovanku to bylo idylické. A teď se snažím představit, jak byla tažná koule zadního auta napasovaná do předního auta a nějak si tu hrůzu nedovedu představit. Škoda, že jste to nevyfotil. Já bych to teda udělala.
Libor Farský
Nepopletl jste ve své reportáži přední a zadní auto? Cituji: "Tažná koule zadního byla malým kusem zaklíněna do předního auta".
ivana kosťunová
Pane Miloši, zkuste to v polích, ale to bychom přišli o ta vaše reportáže.
Jarmila Komberec Jakubcová
Protože přítel má byt v Jesenické ulici na Žižkově musím tam někde parkovat když za ním přijedu. je to fakt horor. Pane Miloši nevím kde bydlíte Vy, ale až někde špatně zaparkuje malé Suzuki a budou ho odtahovat tak to je moje, možná že pak napíšete povídku o hloupé venkovance co nezvládla parkování do kopce.
Zuzana Pivcová
Ono ale vyznat se v té dnešní v mnoha místech zabarikádované Praze není jednoduché ani pro místní. Mně stačí jet 5 minut linkou ze sídliště k metru Chodov nebo odpoledne zpět. Autobus trčí v koloně osobních vozidel a nemá šanci jet na čas. A v té koloně určitě nejsou venkované, maximálně obyvatelé satelitů.
Jana Šenbergerová
Ach, ti venkovští řidiči. Nedají si pokoj a nedají a pořád do velkoměsta courají. Zřejmě netouží po klidu v jejich polí poklidu. :-)
Dana Puchalská
Jako kdybych to viděla. *******

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%