Ilustrační foto: pixabay.com
Posedlost slovem bio končí
25. 4. 2018Biochipsy, biokečup, biovíno, ba dokonce i biowhisky. Přípona bio, která původně měla označovat zdravé potraviny, které nepřišly do kontaktu s žádnou chemickou látkou, se už používá i na produkty zcela nezdravé. Vlastně už ztratila svůj původní význam. Doba nadšení biopotravinami končí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Halátová
26.4.2018 08:56
Posedlosti po "bio" jsem si nevšimla, asi chodím málo "mezi lidi" potěžmo do obchodů. Divíte, se, že mladí jsou zblblí, co se týká potravin? Na jedné straně spousta článků o tom, jak moc jsou v ČR zdravotně závadné potraviny, na druhé straně reklamy na BIO potraviny, spousta článků o dietách, o zahraničních kuchyních. Známá má tři syny, z toho jeden je vysokoškolák - biolog. Ten jí zakazuje kupovat rohlíky, "Nerad to vidím", říká matce. Můj jeden syn odmítá sníst jídlo ohřáté v mikrovlnné troubě, ale zásadně chodí k jídlu i se svou partnerkou pozdě, až je čerstvě uvařené jídlo vychladlé. Pak ohřívají jídlo v kastrůlcích. Podle mne je ohřívané také již méně hodnotné. Maminka mého vnuka přikrmovala jen kupovanými výživami, ale protože v lékárně byly drahé, kupovala je v Kauflandu. Na moji otázku, proč mu příkrm nepřipraví sama, doma z mrkve a jablek, mi odpověděla, že mrkev z Kauflandu není zdravá. Logiku to podle mne nemá, teď má vnuk 10 roků a je obézní. Ale zasít si na pozemku vlastní mrkev? - Kdo by to dělal, když se to dá koupit v Kaufu! Moje strava byla vždy BIO. Chleba s máslem, mrkev ze zahrádky, jablko od babičky, ale také BIO husa od babičky s jejím zelím, tu mouku na knedlíky jsme kupovali, nevím, jestli byla nebo nebyla BIO. Taky nechápu ty rady, jak uvařit "zdravé" knedlíky z celozrnné mouky. Když nejsou zdravé, no tak je nejím, uvařím si brambory. Když nebyl výběr, jedli jsme, co jsme měli nebo "sehnali". Teď je obrovský výběr, tak si lidé vymýšlejí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA