Fotoreportáž: Pro milovníky aut veteránů
Foto: autorka

Fotoreportáž: Pro milovníky aut veteránů

29. 4. 2018

Ačkoliv celý život nevlastním řidičský průkaz a autům vůbec nerozumím, ráda si je prohlížím, a když se naskytne možnost, jdu se podívat na nějakou automobilovou výstavu. K těm, co obdivuji nejvíce, patří dnes již historické vozy, a to domácí i zahraniční nejrůznějších značek, které jsou chloubou svých majitelů.

Federace klubů historických vozidel ČR uspořádala v sobotu 28. 4. v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze - Bohnicích celodenní výstavní akci s programem  - oficiálně 1. ročník Zahájení sezóny automobilových veteránů Grand veteran.

Ačkoliv jsme z programu viděly pouhý zlomek, dozvěděly jsme se z informací, že se jednalo o průřez stoletou historií naší republiky, kompozici jízd  historických vozidel a videoprojekce, počínaje jízdou prezidenta Masaryka a konče odchodem sovětských vojsk z našeho území. Po ukončení programu pak vozidla projela Prahou a celou akci zakončil galavečer v Mercenes-Benz Foru na Chodově.

Místo dalšího neodborného povídání si vám raději dovolím nabídnout přehlídku řady automobilových krasavců tak, jak se mi podařilo je zachytit fotoaparátem.

Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Zuzko, to je nádhera, díky!!!
Naděžda Špásová
Zuzko, to jsou krásní veteráni. Fotky jsou opravdu super. Určitě to bylo moc zajímavé. :-)
Marie Doušová
Zuzano, děkuji za krásné fotky a přiblížení výstavy. Moc mě to potěšilo ,mám veterány aut ráda. Dík.
Jitka Hašková
Veteráni jsou úžasní. Díky. Když jsem jezdívala v létě do Josefova Dolu, tak vždy kolem svaté Anny tam je sjezd veteránů a rallye. Vždy to je úžasné podívání.
Libor Farský
Velký dík, Zuzano, jsem nadšený.
Dana Puchalská
Je to krása. Já taky řídit neumím, ale ráda se na ty veterány aspoň podívám. A žasnu nad prací tehdejších pánů konstruktérů.
Zuzana Pivcová
Trabant tam byl, ale já jsem ho omylem nevyfotila.
Zorka Horká
U nás byl 24. ročník veteránů o tomhle víkendu. A Ivano i Trabanty tam byly :-)
ivana kosťunová
Podobnou výstavu jsem viděla v loňském roce v Polici nad Metují, nádhernévozy, některé startovaly pomocí kliky, a dokonce u některých limizín bylo i sedátko pro komorníka. To mne obzvlášť zaujalo- nebo široké prahy po straně, kde údajně stála tělesná stráž. Jenom Trabanta jsem tam neviděla, ani zde ne. Není to diskriminace ?
Věra Lišková
Měli jsme dvacet let Tatru 57, již od začátku padesátých let. Byla čtyřmístná s plátěnou střechou a koženými sedadly. Tatínek ji získal tak, že když přišel do jeho zaměstnání jeden poukaz na automobil , byl jediný kdo na auto sehnal peníze, což mu nedokázali někteří kolegové odpustit ani po letech. Táta byl jedináček a na koupi vozidla dostal peníze od rodičů, bydlících na venkově. Tam jsme potom každou sobotu jezdili, tatínek jim pomáhal s hospodářstvím. Bylo to nezničitelné auto a uvezlo vše i po tehdejších cestách.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...